Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyik volt az a könyv ami...

Melyik volt az a könyv ami miatt megszerettétek az olvasást? Miért?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 6. 17:31
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindig is szerettem olvasni, de szerintem, amit először tényleg megfogott és mély hatást gyakorolt rám, azok Elisabetta Gnone Fairy Oak trilógiája (és későbbi folytatásai) voltak, amiket nagyjából 10 évesen kezdtem el olvasni. Ezt követően C. S. Lewis Narnia krónikái sorozata szerettette meg velem még jobban az olvasást.
2020. ápr. 6. 18:01
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Harry Pottert mondanék, de igazából több fázisban történt.

Amikor elsőnek olvastam szabad akaratomból és végig olvastam egy sorozatot, utánna nem nagyon kerestem valami hasonlót, mert nem érdekltek más könyvek. Ajánlgattak ezt-azt, de ezek mérhetetlenül csalódottá tettek, mert addig nem tudtam hogy ami népszerű az nem feltétlen jó, vagy jó nekem. (pl.: YA és társai nekem sose voltak a stílusom). Utánna pár hónap múlva leltem a moly nevű oldalra, más jó, és még jobb könyvekre, és azóta nincs megállás.

A könyvek sorrendben:

1. J. K. Rowling: Harry potter sorozat (mily meglepő)

2. Terry Pratchett könyvei, kb az összes amit addig kiadtak, azóta is legkedvencebb íróm. Ő szertette meg velem leginkább az olvasást.

3. Mark Lawrence: A Széthullott Birodalom - itt tudtam meg hogy létezik antihős, és bírom őket.

4. fázis (de igazából közben) volt a rengeteg képregény, manga, mert rájöttem hogy a médium mindegy ha nagyszerű a sztori, karakterek, hangulat, világ, stb.

5. A bebetonozás a tömeges könyvvásásrlásara:

Michael J. Sullivan, Andy Weir, Diana Wynne Jones, Douglas Adams

2020. ápr. 6. 18:15
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Kb 11 éves lehettem.Barátaim sohase voltak,a kutyámmal jobban kijöttem mint bárkivel.Beleértve a szüleimet,nagyszülőt és tesómat.

Tesóm hozott vagy 3 nagy táskányi könyvet,oszálytársáék költöztek,és ne a kukába landoljon a fél könyvgyüjtemény.

Elötte is jártam könyvtárba,de a kötelezőn kivül nem igazán olvastam.

De amit tesóm hozott...hú,Leslie L Lawrence:Nebet Het a halottak úrnője,Tarzan könyvek,Mark Twain Tom Sawyer-ja,Jules Verne Némó kapitánya...

Beszippantottak a könyvek,utána abba se tudtam hagyni.14-15 évesen Duncan Shelley-t és Stephen Kinget olvastam ;)

2020. ápr. 6. 18:17
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Az első könyv amit magamtól teljesen elolvastam: Nathan Archer: Predator: Jég és vér

A második: Steve Perry, Stephani Perry:

A ​préda (Aliens versus Predator 1.)

Aztán jött a többi AVP könyv, majd Lovecraft, stb. :)

8. második félévében szinte minden lány olvasott az osztályomban (leginkább telefonon). A Szent Johanna gimit, meg romantikus könyveket. Én kezdtem kicsit kényelmetlenül érezni magam, hogy én nem olvasok, így az egyik osztálytársam megkértem, hogy küldje el azt a linket, ahonnan a könyveket töltik le. El is küldte, én meg a keresőbe elkezdtem beírogatni az akkori kedvenc filmjeim címét. A ,,Predator"-ra meg 3 találatot is kiadott. :)

2020. ápr. 7. 09:30
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
15 évesen szerettem meg úgy igazán az olvasást amikor az Alexandrába megláttam Böszörményi Gyulától a Leányrablás Budapesten című könyvet és nagyon megtetszett a borítója.Hát a könyvben se csalódtam.
2020. ápr. 7. 10:49
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Leiner Laura : Szent Johanna Gimi

Ami előszőr elrabolta a szívem ! Egyébként már előtte is olvastam de ez az a könyv!

2020. ápr. 7. 11:18
 7/17 belapus ***** válasza:
100%
Régen volt.Ami elsőre eszembe jut az az 1966-os kiadású ( azért valószínűleg valamivel később vásárolt, mert akkor még csak 4 éves voltam ) Winnetou című könyv, valamint J. F. Cooper könyvei.
2020. ápr. 7. 14:32
 8/17 Vermacy válasza:
100%
2 osztályos koromban bátyám hazahozta a Halállabirintus című kaland-játek-kockázat sorozat könyvet. Engem az varázsolt el, azóta áttértem a Terry Pratchett könyvekre.
2020. ápr. 9. 06:15
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Helló!

Dumas:Monte Cristo grófja. :)

2020. ápr. 9. 08:37
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Szinte azóta olvasok könyveket, amióta megtanultam az iskolában olvasni. A legelső könyvet 7 évesen olvastam el:

Holly Webb: Cirmos barátra vágyik

2020. ápr. 9. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!