Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Asimov Alapítvány mivel...

Asimov Alapítvány mivel kezdjem, könyv sorozat, vagy tv sorozat?

Figyelt kérdés
Élek halok a mozgóképes formátumért, de gyakran szoktam olvasni is.

2021. nov. 5. 06:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
#10: szerintem rosszul emlékszel, nemrég olvastam újra a sorozatot, nem találtam egyikben sem, és a Google is azt mondja, h a klóncsászár-sztori új. Nem lehet, h az Incalból vagy a Metabárók kasztjából rémlik neked a klóncsászár?
2021. nov. 23. 09:54
 12/20 Wadmalac ***** válasza:
100%

Olvastam pár, Asimov által engedélyezett, más író általi folytatást is. Lehet, hogy ott szerepelt valahol.

A Star Wars is épített be nem Lucas általi, de univerzum-beli ötleteket a filmekbe.

Emlékszem, hogy valahol szerepelt az is, pletykaként, hogy a császár birtokolja az utolsó létező robotot.

2021. nov. 23. 10:41
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is olvastam elvileg mindet, ami megjelent magyarul, de nem rémlik onnan. Sem a klónozott császár, sem az utolsó robot - utóbbinál nem azzal kevered, hogy a Mynek szektorban élők azt mondták, náluk van az utolsó robot a Vének Sasfészkében? (Ld. Alapítvány előtt)
2021. nov. 23. 21:31
 14/20 Wadmalac ***** válasza:
100%

Nnnem, nem hiszem.

Bár arra a könyvre annyira nem is emlékszem.

Nekem úgy rémlik, hogy ott szerepelt, ahol Hari Seldon párja és védelmezője egy gondolatolvasás-képes robotnő volt (előreutalás a Gaiára).

2021. nov. 24. 14:43
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Kevered Blisst és Dorsot - utóbbi volt Hari felesége/védelmezője, de ő nem tudott gondolatot olvasni. Aki tudott, az Bliss volt, aki Pelorat (a tudós az Alapítvány pereméből) párja lett.
2021. nov. 25. 00:19
 16/20 Wadmalac ***** válasza:
46%
Úgy emlékeztem, Dors is képes volt rá. Olyan második alapítványos módon. De lehet, hogy rosszul emlékszem.
2021. nov. 25. 07:24
 17/20 anonim ***** válasza:
Semmiféle klónozott császárról nincs szó a könyvben!
2021. dec. 15. 20:36
 18/20 anonim ***** válasza:
Dors nem volt gondolatolvasó, neki emberfeletti testi ereje volt, szerintem te Giskard-dal kevered. Valaki más pedig Mynek-et keveri Mycogennel, de sebaj :D Mycogenben őrzik az aurórai eredetű lakosok a szerintük utolsó robotot, ami teljesen működésképtelen. De ezen kívül számos más, még működőképes robot létezhet, pl az emberformájúak. Kipurcant robotból is jó sok lehet még, mert jóval később Melpomenia-n is megtalálnak a szereplők egy maradványt.
2022. márc. 10. 18:24
 19/20 anonim ***** válasza:
#18: jogos, Mynek-Mycigent tényleg összekavartam.
2022. márc. 11. 11:11
 20/20 anonim ***** válasza:
Mycogent, csak elírtam, na.
2022. márc. 11. 11:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!