Asimov Alapítvány mivel kezdjem, könyv sorozat, vagy tv sorozat?
"Nincs belőle Tv-sorozat."
De van.
De olyan mértékben eltér az eredeti könyv sztoritól, hogy nem is tudom, mit érdemes kezdeni vele.
Ha nem olvasod a könyvet, csak a sorzatot nézed, telejsen rossz fogalmaid lesznek az alapítvány történetről.
Ha elolvasod a könyveket és utána nézed, bosszankodni fogsz, hogy mennyire eltér.
Amúgy nem rossz a sorozat, de totál el kell engedni a könyvet, hogy élvezd.
3-as
Köszi! Nem is hallottam, még a sorozatról. Majd megnézem. De szerintem az Alapítvány tipikusan olyan történet, amit lehetetlen jól megfilmesíteni.
Én sosem hittem volna, hogy bárki megpróbálja. De látom is, hogy mi történt vele az eladhatóság érdekében. :S
Azért nézem, várom az új részeket, mert a könyv ismerete semmit nem mond arról, mi lesz a sztori folytatása. :D
A sci-fi művészeti értékét nézve mindenképpen a könyv a jobb.
A sorozat nagyon elment a populáris értékelhetőség érdekében akciósabb és egyszerűsített irányba.
Azért hogy jót is mondjak, nagyon tetszik, ahogy a császár önklónozását kiemeli és egyik fő történeti vonallá teszi, erkölcsi, filozófiai kérdéseivel.
Az eredeti könyvekben ez marginális téma.
"egyáltalán nincs a könyvekben ilyen"
A császár klónozása, ha jól emlékszem, van.
De már meg nem mondom, melyik könyvben szerepel.
Nem az Alapítvány könyvben, hanem a saga valamelyik másik könyvében.
Sajnos nem emlékszem, melyikben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!