Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ötletek elvontan humoros, de...

Ötletek elvontan humoros, de mégis mély, romantikus, de nem giccses lélektani könyveket?

Figyelt kérdés
Pl Nick Hornby egyes könyvei ugrottak be, de szívesen fogadok bármilyen javaslatot, ami többé-kevésbé kategóriába illik.
2021. nov. 1. 20:00
 1/4 anonim ***** válasza:

moly.hu oldalt ajánlom, ott rákereshetsz bármelyik íróra/műfajra, és kidob több száz találatot, ill. van ott egy virtuális olvasói közönslég, akik értékelik a könyveket, az is navigál.

ha tudsz angolul, akkor Reese Witherspoon színész könyvklubját ajánlom.

Reese's Book Club/ Our Picks

minden hónapra ajánl egy könyv, sok közülük magyarul is megjelent már.

Gail Honeyman bestsellerét, az Eleanor ​Oliphant köszöni, jól van címűt én ott találtam meg.

szerintem ez pont olyan, amit keresel

A fura lány, Eleanor Oliphant élete óraműpontossággal működik, és tökéletesen üres. Emberi kapcsolata csak anyukával van, akivel minden héten egyszer beszél telefonon, és attól is csak az ekcémája lesz rosszabb. Neki minden éppen így jó; köszöni, jól van. Egy nap azonban meglátja a tökéletes férfit, aki még talán anyukának is tetszene, és onnantól kezdve mindent megtesz, hogy kapcsolatba kerülhessen kiszemeltjével. Ebben viszont folyton megzavarja bosszantó új kollégája, Raymond, akit a kiszámíthatatlan események újra és újra az útjába sodornak. Az események felgyorsulnak Eleanor körül, aki harmincévesen kész végre szembenézni az addig mélyen magába temetett gyermekkorával…

(forrás: moly)

másik ajánlatom kedvenc francia kortárs szerzőmtől, a Rejtekutak...

Francoise Sagan az egyik legnépszerűbb, legtöbbet olvasott francia írónő. Regénye a németek ostromolta Franciaországban, 1940-ben játszódik. A párizsi felső tízezerhez tartozó társaság kocsijával elakad a német fegyverek golyózáporában. Nincs más választásuk: kénytelenek meghúzni magukat egy kis vidéki tanyán.

Groteszk kalandjaikat Sagan féktelen iróniával és sziporkázó ötletekkel ábrázolja. Sznobok, divathölgyek, önhitt nagypolgárok életidegensége egyfelől, primitív tuskók, földhözragadt némberek másfelől – Sagan vitriolos stílusa senkit nem kímél. Fricskái persze mindenekelőtt azokat célozzák, akiket mélyebben ismer: a gazdag nagypolgárokat. S mialatt a magasrangú minisztériumi tisztviselő közelebbről megismerkedik a cséplőgéppel, felesége ugyanezt teszi – egy jóvágású parasztfiúval.

Egyszóval szokások, erkölcsök, viselkedésmódok panoptikumába lépünk – és mindeközben nagyon jól szórakozunk.

(moly)

2021. nov. 1. 20:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Tyűha, nagyon szépen köszönöm a részletes és tartalmas választ! :) Okvetlenül utánanézek a javasoltaknak már most. :)
2021. nov. 1. 21:01
 3/4 Ramiz ***** válasza:

Boris Vian: Tajtékos napok

Kurt Vonnegut: Börleszk

Bulgakov: A Mester és Margarita

2021. nov. 2. 15:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Bulgakovot olvastam, Vonneguttal már szemeztem, de a Tajtékos napok új, köszi! :)
2021. nov. 2. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!