Vannak olyan üzletek, ahol csinálnak egyedi könyvjelzőket?
Figyelt kérdés
Tehát, ha viszek nekik egy képet, akkor kinyomtatják nekem könyvjelzőnek.2021. okt. 3. 11:54
1/9 b1812567 válasza:
Tekintve, hogy a papír könyvjelző általában csak egy csík, rajta valamilyen grafikával, szöveggel, gyakorlatilag bármelyik fénymásolószalonban kinyomtatják neked a képet az általad választott papírra, sőt, megkérheted őket, hogy a kívánt méretre vágják.
A kinézett képet előtte érdemes ellenőrizni, hogy legalább 300 dpi-re jöjjön ki a kívánt méretben.
2/9 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam én is és meg is szerkesztettem a képet méretre, de az csak egyoldalas lesz. Egy sima kétoldalas nyomtatással nem hiszem, hogy pont ugyanoda nyomtatná egy lapra mindkét oldalán.
2021. okt. 3. 20:23
3/9 A kérdező kommentje:
Legrosszabb esetben kinyomtatom 2x, kivágom én és összeragasztom.
2021. okt. 3. 20:24
4/9 b1812567 válasza:
Azért egy profi nyomtatónál nem szabad nagy szórásnak lenni, főleg nehezebb, merevebb papírnál.
5/9 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy egy könyvelző vékony.
Sosem volt nyomtatóm, simán lehet, hogy butaságot írok.
De arra utaltam, hogy azt az adott képet telibe a lap közepére kellene nyomtatnia ahhoz, hogy mindkét oldalt ugyanott legyen a kép, hiszen ez a kép nem tölti ki a teljes lapot, révén, hogy vékony. De ha van olyan funkció, hogy középre nyomtassa kétoldalasan, akkor minden oké. :)
2021. okt. 4. 07:59
6/9 A kérdező kommentje:
lévén*
2021. okt. 4. 08:00
7/9 b1812567 válasza:
Nyilván ráhagyással kell, mondjuk ha 40x150 mm-es könyvjelzőt akarsz, akkor a grafika legyen legalább 50x160 mm mindkét oldalon, akkor szépen körbe tudják vágni, és nem lesz fehér csík. Vagy eleve egy nagyobb képből csinálod, amit csíkokra vágsz (vágatsz).
8/9 A kérdező kommentje:
De maga a kép kétoldalas nyomtatással pont ugyanott kell legyen ahhoz, hogy körbe tudjam vágni.
2021. okt. 4. 15:30
9/9 b1812567 válasza:
Nem kell, azért a ráhagyás. Értelemszerűen úgy kell megválasztani/csinálni a grafikát, hogy a vágott méret szélétől már mm-re már ne legyen fontos részlet, inkább semleges dolgok. Így ha 1-2 mm-t el is csúszna egymáshoz képest a közepe, nem lesz feltűnő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!