Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Vannak olyan üzletek, ahol...

Vannak olyan üzletek, ahol csinálnak egyedi könyvjelzőket?

Figyelt kérdés
Tehát, ha viszek nekik egy képet, akkor kinyomtatják nekem könyvjelzőnek.

2021. okt. 3. 11:54
 1/9 b1812567 ***** válasza:

Tekintve, hogy a papír könyvjelző általában csak egy csík, rajta valamilyen grafikával, szöveggel, gyakorlatilag bármelyik fénymásolószalonban kinyomtatják neked a képet az általad választott papírra, sőt, megkérheted őket, hogy a kívánt méretre vágják.

A kinézett képet előtte érdemes ellenőrizni, hogy legalább 300 dpi-re jöjjön ki a kívánt méretben.

2021. okt. 3. 18:16
 2/9 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam én is és meg is szerkesztettem a képet méretre, de az csak egyoldalas lesz. Egy sima kétoldalas nyomtatással nem hiszem, hogy pont ugyanoda nyomtatná egy lapra mindkét oldalán.
2021. okt. 3. 20:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Legrosszabb esetben kinyomtatom 2x, kivágom én és összeragasztom.
2021. okt. 3. 20:24
 4/9 b1812567 ***** válasza:
Azért egy profi nyomtatónál nem szabad nagy szórásnak lenni, főleg nehezebb, merevebb papírnál.
2021. okt. 3. 22:33
 5/9 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy egy könyvelző vékony.

Sosem volt nyomtatóm, simán lehet, hogy butaságot írok.

De arra utaltam, hogy azt az adott képet telibe a lap közepére kellene nyomtatnia ahhoz, hogy mindkét oldalt ugyanott legyen a kép, hiszen ez a kép nem tölti ki a teljes lapot, révén, hogy vékony. De ha van olyan funkció, hogy középre nyomtassa kétoldalasan, akkor minden oké. :)

2021. okt. 4. 07:59
 6/9 A kérdező kommentje:
lévén*
2021. okt. 4. 08:00
 7/9 b1812567 ***** válasza:
Nyilván ráhagyással kell, mondjuk ha 40x150 mm-es könyvjelzőt akarsz, akkor a grafika legyen legalább 50x160 mm mindkét oldalon, akkor szépen körbe tudják vágni, és nem lesz fehér csík. Vagy eleve egy nagyobb képből csinálod, amit csíkokra vágsz (vágatsz).
2021. okt. 4. 10:14
 8/9 A kérdező kommentje:
De maga a kép kétoldalas nyomtatással pont ugyanott kell legyen ahhoz, hogy körbe tudjam vágni.
2021. okt. 4. 15:30
 9/9 b1812567 ***** válasza:
Nem kell, azért a ráhagyás. Értelemszerűen úgy kell megválasztani/csinálni a grafikát, hogy a vágott méret szélétől már mm-re már ne legyen fontos részlet, inkább semleges dolgok. Így ha 1-2 mm-t el is csúszna egymáshoz képest a közepe, nem lesz feltűnő.
2021. okt. 4. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!