Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért távolítják el a normális...

Miért távolítják el a normális letöltőoldalakat?

Figyelt kérdés
Az évek során annyi jó blogot töröltek. Végre találok egy jót és megint nincs meg. Most pl. az agnesapdfkonyvek.

#pdfkönyvek
2021. szept. 30. 12:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
92%
Mert szerzői jogot sértő illegális tartalommegosztók. Jó, meg minden, csak épp az ingyen terjesztett tartalom megkárosítja a könyvek íróit. Te megkapod az élményt amit a könyv ad, de annyiba nem nézed az íróját, hogy cserébe honoráld a munkáját.
2021. szept. 30. 12:09
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

A könyvkiadók jobban rámennek az oldalakra, mint a sima zene -és filmkiadók.

A legharciasabbak a kézikönyvek kiadói, akik egy db embert is beperelnek, ha letöltő linket oszt meg nyilvánosan.

Az ok egyszerű, az olvasók sokkal kisebb réteget alkotnak és így a letöltés is többet árt nekik. A kézikönyv piac még kisebb.

2021. szept. 30. 12:27
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

A pdf-es oldalak pont nem a normális letöltő oldalak közé tartoznak. Itt meg nem csak a szerzői jogra gondolok, hanem arra hogy pdf-ben vannak a könyvek valami normális e-book formátum helyett... Amit aztán konvertálhatok docx-be, meg javítgathatom, hogy nézzen is ki valahogy az egész...

Amúgy itt az a baj, ami a pdf voltot is eredményezi: amatőrök csinálják. Gőzük sincs, hogy milyen egy rendes e-book, vagy hogy hogyan osszák meg, hogy ne szúrja senki szemét se. A zárt torrent oldalakon pl ilyen baj nincs, mert ott nem pár kattintás a megosztási felület megtalálása, és a fájl megosztása.

2021. szept. 30. 12:48
 4/17 anonim ***** válasza:
79%
Mert illegális? De ha felkellett tenni ezt a kérdést, kb. magyarázni is felesleges, mert nem fogod fel ésszel.
2021. szept. 30. 13:24
 5/17 anonim ***** válasza:
28%
1. és 4.! Tudjátok ha ezt a logikát követjük a könyvtárak puszta léte is illegális!
2021. szept. 30. 22:31
 6/17 belapus ***** válasza:
71%

A könyvtárak működését törvények szabályozzák, nem lehetnek illegálisak (elvileg).

Hogyan jutnak könyvekhez ?

- köteles példányok,

- központi költségvetési források igénybevétele,

- saját vásárlás,

- adomány.

2021. okt. 1. 07:25
 7/17 anonim ***** válasza:
80%
6! Nem érted a lényeget, arra céloztam, hogy ott sem fizetsz a könyvért, mégis elolvashatod jelképes összegért (éves tagdíj).
2021. okt. 1. 08:32
 8/17 anonim ***** válasza:
78%

A kiadó szempontjából a használt könyvek olvasók általi forgalmazása is veszteséges.

Pl: valaki megvett egy könyvet, elolvasta. Eladta nekem, én is elolvastam. Majd én is eladtam.

Csak egy ember vette meg a könyvet rendesen, a többi hiába fizetett érte, a pénz teljes mértékben az előző vásárló zsebébe megy, nem pedig a kiadóhoz vagy a szerzőhöz. Nem 3-an veszik meg a könyvet, hanem csak egy veszi meg, mégis 3-an olvassák el. A letöltésekkel is ez a helyzet, csak nincs fizikai könyv, s nagyobb számokról beszélünk.

A használt könyv eladást mégse tekinti senki se elítélendő dolognak.

Ráadásul a letöltött könyvek közel 100%-át akkor se vennék meg, ha nem lenne online elérhető valahol. Tudom, mert én 8.-ban kezdtem magamtól könyveket olvasni, s azzal a sorozattal 11.-ben találkoztam fizikai példánnyal először, pedig direkt kerestem. (Amit amúgy meg is vettem míg a zsebem engedte) Ráadásul a legtöbbjük még 90-es évekbeli volt, szóval rendesen boltból még rendelni se tudtam volna, max másodkézből (Ami ugye szintén veszteséges a szerzőnek s a kiadónak, ahogy fentebb kifejtettem.)

2021. okt. 1. 09:00
 9/17 A kérdező kommentje:

4: Köszönöm az "aggodalmad", de a felfogásommal semmi baj nincs.

És afelől se aggódjon senki, hogy nem szoktam könyvet vásárolni. Most is van pár, amit már alig várom hogy kiadjanak és megyek a Lírába. Nem hiszem hogy ezen oldalak létezése miatt csődbe menne a könyvpiac. Viszont nem rossz dolog beletekinteni a történetbe.

2021. okt. 1. 09:09
 10/17 A kérdező kommentje:
8: Látom te megértettél. Teljesen egyetértünk.
2021. okt. 1. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!