Könyvek, amiket megéri elolvasni? Lent
Iszonyat nagy HP fan vagyok, de szeretem a LoTR, GoT, Sw, Wow, Vaják filmeket, sorozatokat, játékokat is.
Ezek közül a HP-n kívül a LoTR és a GoT eddig megjelent kötetei vannak meg, utóbbi a Dance with the Dragon címmel bezárólag.
Nézegetem néha a könyvesboltok kínálatait, viszont nekem elég összevisszaságnak tűnik.
Mármint vagy egy csomó eset, amikor nem is lehet kapni szettben egy trilógiát, pentológiát stb. Legutóbb épp a Sherlock Holmes könyvekkel jártam így. Inkább megvettem antikvárban darabonként. Vagy mondhatnám az Outlandert is
Szóval, melyik az, a felsoroltak közül, amihez van egy korrekt kronológia, ami alapján érdemes elolvasni.
Pl. a sw kategóriában, meg a wow-ban is, elnézem a címeket, fogalmam sincs, melyik mikor zajlik, honnan veszi fel a sztorit stb.
Nem csak ezek érdekelnek, jöhetnek további címek, de fontos, hogy ne egy regény legyen, amit elolvasol és kész, hanem könyvsorozat. Több köteten, akár több szálon futó történettel.
"A dance with dragons" a könyv címe.
Nem teljesen világos a kérdés. Mindegyik sorozatnak megvan a kronológiája, ahogyan olvasni kell. Egyedül a kiadás idejét kell nézni.
Ha ez nem megy, akkor wikipedia, goodreads, moly.
Egyébként utobbó kettő általában ajánl is hasonlókat azokhoz, amiket szeretsz.
The wheel of time, The realm of the Elderlings, stb.
Anthony Ryan: Hollóárnyék trilógia (igazi dark fantasy)
Mark Lawrence: Széthullott Birodalom trilógia + A Vörös Királynő háborúja trilógia (szintén dark fantasy a javából)
Mark Lawrence: Az Ős könyve trilógia (dettó dark fantasy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!