Van I. Világháborús magyar regény? Olyasmi, mint a Madárdal, vagy a Nyugaton a helyzet változatlan, csak magyar írótól és szemszögből.
Figyelt kérdés
Nem találkoztam még ilyen regénnyel, mintha nekünk nem is lenne. Lehet, hogy így van? (Esetleg novellák is érdekelnének...)2021. szept. 7. 07:05
1/5 anonim válasza:
Kuncz Aladár: Fekete kolostor
Bartók László: Egy hadfi naplója
Merényi László: A cattarói matrózfelkelés
Tersánszky Józsi Jenő: Egy ceruza története
2/5 anonim válasza:
1-es vagyok.
Azt elfelejtettem hozzáfűzni, hogy ezek nem a klasszikus értelemben vett "háborús regények", mint pl. Hemingway, vagy Remarque regényei, inkább visszaemlékezések.
3/5 A kérdező kommentje:
Koszi. Ezek szerint regeny nincs??? :O Nem irt rola senki?
2021. szept. 7. 16:11
4/5 anonim válasza:
Még mindig 1-es vagyok.
Szerintem magyar író által írt igazi I. világháborús regény nincs, legfeljebb a világháború ideje alatt, vagy a követő korszakában játszódó regények léteznek. Ezek alkotói: Kosztolányi, Krúdy, Karinthy, talán még Móricz, de ők is kevesen vannak.
5/5 A kérdező kommentje:
Hat ez gaz... nem is ertem. Egy oriasi trauma lehetett. Hogyhogy nem irta meg egy kortars a nagy haborus regenyt? Teljesen el vagyok hulve ezen... Nem engedtek nekik? De mi okuk lett volna erre a politikai vezetoknek? Mi tortenhetett?
2021. szept. 8. 01:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!