Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Van I. Világháborús magyar...

Van I. Világháborús magyar regény? Olyasmi, mint a Madárdal, vagy a Nyugaton a helyzet változatlan, csak magyar írótól és szemszögből.

Figyelt kérdés
Nem találkoztam még ilyen regénnyel, mintha nekünk nem is lenne. Lehet, hogy így van? (Esetleg novellák is érdekelnének...)

2021. szept. 7. 07:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kuncz Aladár: Fekete kolostor

Bartók László: Egy hadfi naplója

Merényi László: A cattarói matrózfelkelés

Tersánszky Józsi Jenő: Egy ceruza története

2021. szept. 7. 12:03
 2/5 anonim ***** válasza:

1-es vagyok.

Azt elfelejtettem hozzáfűzni, hogy ezek nem a klasszikus értelemben vett "háborús regények", mint pl. Hemingway, vagy Remarque regényei, inkább visszaemlékezések.

2021. szept. 7. 12:47
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszi. Ezek szerint regeny nincs??? :O Nem irt rola senki?
2021. szept. 7. 16:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Még mindig 1-es vagyok.

Szerintem magyar író által írt igazi I. világháborús regény nincs, legfeljebb a világháború ideje alatt, vagy a követő korszakában játszódó regények léteznek. Ezek alkotói: Kosztolányi, Krúdy, Karinthy, talán még Móricz, de ők is kevesen vannak.

2021. szept. 7. 16:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Hat ez gaz... nem is ertem. Egy oriasi trauma lehetett. Hogyhogy nem irta meg egy kortars a nagy haborus regenyt? Teljesen el vagyok hulve ezen... Nem engedtek nekik? De mi okuk lett volna erre a politikai vezetoknek? Mi tortenhetett?
2021. szept. 8. 01:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!