Nyugaton a helyzet változatlanhoz hasonlo konyvek?
Nem olvastam, de ezeket ajánlják akik olvasták:
Ernest Hemingway: Búcsú a fegyverektől
Joseph Heller: A 22-es csapdája
Dalton Trumbo: Johnny háborúja
Eric Lambert: A zöld árnyak szigete
Pierre Boulle: Híd a Kwai folyón
Robert Merle: Két nap az élet
John Dos Passos: Három katona
Erich Maria Remarque: Szerelem és halál órája
Hasonló műfajba tartozók:
Tanja Kinkel: A bábjátékosok
Günter Grass: A bádogdob (Danzig-trilógia 1.)
Ha háborúellenes könyv érdekel, akkor például Joe Haldemantól az Örök háborút ajánlom. Ugyan sci-fi, de azt mondom, nagyon-nagyon erős háborúellenes könyv, amit a szerző vietnámi élményei ihlettek.
Ha konkrétan háborús könyv érdekel, akkor például
Kurt Vonnegut - Az ötös számú vágóhíd;
Norman Mailer - Meztelenek és holtak;
William Wharton - Éjfélre kitisztul; Srapnel; (Madárka); (ezek második világháborúsak);
Dale A. Dye - A szakasz (Vietnám);
Daniel Yonnet - Öldöklő angyalok (algériai háború - ez szerintem különösen kemény könyv)
Akkor az Öldöklő angyalok. Francia senkik az algériai háborúban.Szerintem nagyon erős. Hogy irodalmilag is erős-e, azt nem tudom (olvastam olyan véleményt, hogy amúgy igényes ebből a szempontból is), de maga a történet kemény.
Az Örök háború is olyan emberekről szól, akik csak kis gyalogok a sakktáblán, csak hát ez sci-fi.
Meg Heinleintől a Csillagközö invázió is a témába vág (az Örök háború szerintem sokat merített belőle), a filmnek nem sok köze van a regényhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!