A Harry Potter világa szerintetek is túl angolos/angolszászos?
Figyelt kérdés
Addig rendben, hogy maga az írónő, J.K. Rowling maga is angol, és ezért adott a szereplőknek, helyszíneknek, stb angol- és angolosan hangzó neveket, de azért törekedhetett volna valamennyire egy kicsit nagyobb változatosságra, "nemzetközibb" jellegre a könyveiben bemutatott varázs-világ megalkotásakor? (ha már anno a fél világ követte/követi a műveit, nem?)2021. aug. 22. 18:06
A kérdező szavazást indított:
Túl angolos/angolszászos
Változatosnak mondható
42 szavazat
1/25 anonim válasza:
Nem tudom, nekem ez az egyik dolog amit szeretek benne.. :)
3/25 anonim válasza:
Olvasd el a negyedik részt! Az egyik alaptémája pont ez a nemzetköziség.
4/25 anonim válasza:
Mivel Angliában játszódik angol karakterekkel, az lenne a fura, ha nem lenne angolszász. XD
5/25 anonim válasza:
Így is van benne francia, bolgár, ír, ázsiai szereplő, mi kell még?
6/25 A kérdező kommentje:
"Olvasd el a negyedik részt! Az egyik alaptémája pont ez a nemzetköziség."
Van tehát egy angol, egy francia, egy bolgár (és valahol egy brazil) varázssuli. Eeeegen...
Ezt nem mondanám azért túl változatosnak.
2021. aug. 22. 18:23
7/25 anonim válasza:
"Van tehát egy angol, egy francia, egy bolgár (és valahol egy brazil) varázssuli"
Meg nyilván több másik is.
Ez pont így reális. Nem értem mi a gond.
8/25 A kérdező kommentje:
"Így is van benne francia, bolgár, ír, ázsiai szereplő, mi kell még?"
Kreatívabb univerzumépítés esetleg...?
2021. aug. 22. 18:26
9/25 anonim válasza:
Ez mitől nem lenne elég kreatív? Hogyan lehet nemzetközibb, ha egyszer a Brit-szigeten vannak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!