Cecey Éva mibe halt meg? Mikor halt meg? És hogy mi volt a neve! Köszi ha válaszoltok! :)
Figyelt kérdés
2021. aug. 21. 14:59
2/10 anonim válasza:
Cecey Éva az írói fantázia szülötte.
3/10 A kérdező kommentje:
A Miss Marple nem egy sorozat volt?
2021. aug. 21. 15:07
4/10 A kérdező kommentje:
Tudom hogy egy fantázia szülötje, De a valóságba is meg lehetett, ha már leírják, lehet nem az a neve, nem tudok Cecey Éváról semmit, csak azt, hogy lehet az volt a neve, hogy: Sygher Dorottya vagy Fighedi Oláh Erzse
2021. aug. 21. 15:12
5/10 anonim válasza:
Első ízben A kedd esti klub című novellában szerepelt, amely a The Royal Magazine-ben jelent meg 1927-ben. Az első regény, amelyben megjelent, az 1930-as Gyilkosság a paplakban volt
6/10 anonim válasza:
Fiktív személy, regényalak. Bornemissza Gergely gyermekkori társa, később a felesége. Bornemisszának a valóságban egyébként két felesége is volt, Fügedi Erzsébet és Sygher Dorottya, „az Én szerelmes feleségem, Dorkó asszon”, ahogyan egyik levelében írta. Cecey Éva viszont az írói fantázia szülötte.
7/10 A kérdező kommentje:
De akkor ki volt Bornemissza János anyukája? Mert akkor ő volt Vicuska állítolag, de Bornemissza János-nak az anyukája elhunyt
2021. aug. 21. 17:41
9/10 A kérdező kommentje:
Már elolvastam 50x a wikipédiát
2021. aug. 21. 18:05
10/10 anonim válasza:
Cecey Éva nem létezett. Bornemisszának 2 házassága volt, mint 6-os is írja, Jancsika a második feleség gyereke, de már az egri ostrom után született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!