Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kinek mit jelent ez a kifejezé...

Kinek mit jelent ez a kifejezés: "minőségi könyv"? 👇

Figyelt kérdés

A minőségi könyv alatt természetesen nem azt értem, hogy a könyv kivitele nagyon szép, esztétikus, tartós, hanem a benne foglalt tartalomra gondolok. Vagyis, kinek, melyik művére használhatjuk azt a kifejezést, hogy "minőségi irodalom"?

Kíváncsi lennék a véleményetekre, mely író melyik művére mondanátok azt, hogy minőségi alkotás?

Itt jelzem előre, hogy én pontozni senkit nem fogok!

2021. aug. 15. 20:22
 1/5 anonim ***** válasza:
86%

ez vhol buta kérdés, ha jártál irodalomórára.

van egy irodalmi kánon, nem véletlenül, a szépirodalmon kívül a nívós szórakoztató regények is ide tartoznak.

a lista baromi hosszú...

2021. aug. 15. 20:37
 2/5 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy lista nagyon hosszú, kerestem a legjobban megfelelő kategóriát, azonban csak ez állt a legközelebb ahhoz, amit kérdezni szeretnék. A kérdésem pedig nem "buta".

Ma egy másik kérdező ugyanebben a kategóriában feltett kérdésére válaszoltam, és egy harmadik féltől azt a megjegyzést kaptam, hogy én biztos, hogy nem minőségi könyveket olvasok. Ebből kiindulva bátorkodtam feltenni a kérdésemet.

2021. aug. 15. 20:45
 3/5 anonim ***** válasza:
53%
Arkagyij és Borisz Sztrugackij: Piknik az árokparton. A 89. helyen áll a „Top 100 Sci-fi könyvek” listáján, de ha kifejezetten nem szereted a sci-fi elemeket akkor szerintem ne olvasd el.
2021. aug. 15. 21:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az, hogy "minőségi könyv", egy bizonyos szintig objektív, afölött szubjektív.

Minőségi könyv / irodalom: amit az irodalmi kánon klasszikusnak tart, az objektíven minőségi irodalom.

Ami meg szubjektív: a saját kategóriájában minőségi-e... számomra pl. a szórakoztató irodalomból is vannak nívós könyvek, amennyiben van mögöttes tartalmuk és jól vannak megírva. Van, aki szerint meg csak a szépirodalom művészi.

2021. aug. 16. 14:11
 5/5 A kérdező kommentje:

Ez volt egy kérdés itt a GYK-n:

"Megéri megvenni egy könyvet amit viszonylag jó áron megtalálok jóval előbb mint ténylegesen olvasnám?"

A feltett kérdésre ez volt az én válaszom:

Jó könyvet venni mindig megéri. Ha csak később tudjuk elolvasni, eltesszük a polcunkra, addig a lakás dísze is lehet, majd ha sorra kerül, vagy kedvünk támad rá, akkor elővesszük, és elolvassuk.

Egyre ügyeljünk. Nehogy túlzásokba essünk, és annyi könyvet vásároljunk össze, hogy már nem is igen férünk tőlük a lakásban. Így jártam én. És a felhalmozott kötetekből jelenleg is van kb. 200-250 olyan, ami ott figyel a polcon, hogy mikor veszem a kezembe. Igen ám, de mindig jönnek újabb és újabb megjelenők, amik akkor és ott sokkal érdekesebbnek tűnnek, mint az otthon pihenők, és megint megveszem az újat, a régi meg csak vár.

Nem a könyvkiadás ellen akarok beszélni, de nem kell feltétlen minden számunkra érdekes könyvet megvásárolni, mert azokat a köteteket néhány hét elteltével megtaláljuk a könyvtárban is.

Nekem ez a tapasztalatom és véleményem.

Erre egy másik hozzászóló ezt írta nekem:

"Érdekelne, hogy miket olvasol, mert minőségi könyveket biztosan nem."

Ezért írtam ki a jelenlegi kérdésemet, mert nem tudom eldönteni, hogy az olvasási szokásaimra, vagy ízlésemre vonatkozóan valaki miből vont le ilyen messzemenő következtetést. És egyáltalán, kinek mit jelent, mit takar a "minőségi" kifejezés.

2021. aug. 17. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!