Mitől 16+ a korhatára a Remek (és a folytatásnak) c. könyvnek Leiner Laurától?
Figyelt kérdés
2021. aug. 12. 18:18
1/4 anonim válasza:
Talán attól, hogy ez már a gimi után játszódik és bár nincsenek benne olyan elemek amik miatt egy 14 éves ne olvashatná (elmélyült szerelmi szál) mégis már egy olyan világot mutat be amit lehet csak az idősebbek érthetnek meg. Mi lesz velünk a suli után? Merre menjünk tovább? Egyetem vagy munka? Ilyen kérdéseket dolgoz fel egy könnyed és mégis komoly sztoriban. Mi van akkor ha a srác akibe szerelmesek vagyunk észre sem vesz pedig mindennap együtt vagyunk.? Szerintem a kicsit komolyabb témák és kérdések miatt nem ajánlott a 16 év alattiaknak. Nekem ez a véleményem. Emellett pedig bár nagyon jó volt és hihetetlenül élveztem azért meglátszik rajta, hogy ez nem olyan mint a többi ezutáni könyve. Sokkal másabb, azt hiszem a karakterek is érdekesek és még ha akartam sem tudtam volna egyik szereplőt sem mondjuk az SZJG vagy a Bexi karaktereihez hasonlítani. Mert egyszerűen nem hasonlítanak. Bennem is felmerült egyébként néhány ilyen jellegű kérdés mint amiket felsoroltam mikor már 16-17 éves voltam és előtte mikor bekerültem a középsuliba 14 évesen én sem gondolkoztam ilyeneken. Talán ez is egy kulcsfontosságú dolog lehet. Remélem tudtam segíteni.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod. Ment a zöld kéz. További szép napot kívánok
2021. aug. 13. 07:29
3/4 anonim válasza:
Viszont neked is és köszi a zöld kezet.
4/4 anonim válasza:
Ha lenne kötelező korhatározás a könyvekre, akkor a Bexi és még sok más Laura könyv 16+ lenne. Az SzJG csak 12+, utána már 14+ és 16+ között váltakoznak a regényei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!