Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvtár vesz be könyveket?

Könyvtár vesz be könyveket?

Figyelt kérdés

Van elég sok használt, jó állapotú mindenféle könyvem. Nekem már nem kellenek, kidobni nem akarom, viszont antikvárium nem venné be, mert nem értékesek és/vagy nem olyan régiek.

Financiális hasznot nem akarok ebből, szóval szerintetek sima könyvtárak beveszik? Vagy ez inkább könyvtártól függ?

Köszi a válaszokat:)

2021. júl. 30. 02:03
 1/6 anonim ***** válasza:
42%
Nem. Ők is selejteznek minden évben. Nem kell nekik más használt könyve. Vidd antikvárium, ha el akarod adni. Vagy add el neten. Vannak erre Facebook csoportok, vagy ott a Vatera. Pont erre való.
2021. júl. 30. 05:57
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Figyi, ha tudod, hová vinnéd, menj be és kérdezd meg. Emeld ki, hogy ingyen adnád: így lehet, hogy kapnának a lehetőségen, hogy átnézzék, mid van. Azt kétlem, hogy egy az egyben az összeset átvennék, de néhány darabot simán, ha valóban jó állapotúak.

A másik lehetőség, hogy eladományozod. A határon túli magyar könyvtárak is örülni szoktak a magyar könyveknek, de ez attól is függ, hogy milyen jellegű könyveket akarsz továbbadni. Illetve akár fel is teheted online eladásra ingyen is - a jófogáson, vaterán, e-bayen, stb. mind felteheted 0,00 forintért a cuccaidat. Úgy nagy eséllyel hamar lecsapnak rájuk, bár készülj fel rá, hogy egy-egy személy csak egy-két könyvet fog elkérni tőled.

Illetve milyen környéken laksz/egy nagyobb várostól számítva hány kilométerre és merre? Én ismerek valakit, aki szó szerint mindenféle könyvet összeszed, de hiába ajánlom meg, ha Debrecenben laksz.

2021. júl. 30. 14:54
 3/6 anonim ***** válasza:
93%

Ezt miért nem az adott könyvtárban kérdezted meg?

Már csak azért is, mert ahány könyvtár(típus), annyiféle gyakorlat van.

Nálunk például (320.000-es állományú megyei könyvtár) csak a 2000 utáni, jobb állapotban lévő könyveket fogadjuk be, mert a régiekből van és senki sem keresi őket, úgyhogy egy idő után csak pénzért szállítanánk el őket.

Az újabbakból sokat állományba veszünk, de mindig szólunk a felajánlóknak, hogy lehet, hogy nyereményjátékhoz ajánljuk fel a könyvek egy részét, vagy kiárusítjuk őket, és a befolyt összeget olyan dolgokra fordítjuk, amikre amúgy nem lenne keret (pl. feliratok készíttetése).

Szóval a legegyszerűbb, ha a hozzád legközelebbi könyvtárban kérdezed meg, nem itt.

2021. júl. 30. 18:03
 4/6 anonim ***** válasza:
85%

Én egyszer egy idősekotthonába vittem be néhány könyvet, amire már nem volt szükségem. Ott bevették, a szeretetotthonaban is volt egy kisebb könyvtár.

Nem tudom a nagy könyvtárak beveszike. 1-2 talán. Kérdezd meg, egy próbát megér.

2021. aug. 2. 12:42
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
Én el szoktam küldeni listát antikváriumoknak, párat bevesznek. Utána könyvtár, ők is bevesznek, és végül vannak ilyen nyitott utcai könyvespolcok, fél órán belül eltűnik minden.
2021. aug. 3. 01:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:))
2021. aug. 3. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!