A Kisasszonyokban (Alcott) miért történik ez?
A filmről beszélek, de egyébként lényegtelen. Csak azért írom, ha a könyvben esetleg nem így van, akkor se hördüljön fle senki.
Szóval van ez a gazdag szomszéd fiú, akinek nagyon bejön Jo, mégis Amyt veszi el.
Nem értem, miért utasítja őt el ennyire határozottan Jo? És valahogy az az érzésem, hogy Amy hiába gyönyörű, mégis mindvégig Jo lesz az "első" titokban?
Igen, és a házasság után volt is egy ilyen félmondata Amynak, valami olyasmi hogy mindig Jo lesz az első. Pedig Laurie úgy zárta le a dolgot, hogy helyet cseréltek a szívében, márcsak húgaként szereti Jot.
Nekem az a fura, hogy Jo is férjhez ment utána és gyerekeket szült Bhaernek. De az egész Bhaer-szál nincs kidolgozva, ami azt sugallja, hogy neki is Laurie a legfontosabb. Meg ugye lett volna oylan időszak is, amikor igent mondott volna neki...
Az Amy szálat próbálták felépíteni, mármint hogy Laurie nagyon odatette magát a mentésnél, meg hogy ő beszélte rá hogy a karanténját töltse a nagynéninél (még naponta el is ment oda a hintóval, hogy ne unatkozzon). Meg ugye az is ezt a shipet volt hivatott alátámasztani, hogy Jo folyton menekült Laurie elől, ha az erre akarta terelni a szót... Amy meg alig várta, flörölt vele (amikor leejtette az ékszert, meg amikor álltak a pataknál... lehetett látni hogy ő korabeli illedelmes keretek között nagyon rá van indulva Lauriera és ő is vonzódik hozzá. De hogy egyszerűen nem "úgy" szereti, mint Jot. Én is sajnáltam Amyt. De Joet is mert folyton lemaradt a dolgokról, amikre vágyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!