Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyik mesekönyv lehet ez...

Melyik mesekönyv lehet ez (legalább 15 éve kapott könyv)?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban, legalább 15 éve, kaptam egy gyönyörű mesekönyvet, amit sajnos kölcsönadtam akkoriban valakinek, aki persze eltüntette ...:( Szóval olyan 2000 és 2004 közötti kiadás lehetett, mert nagyon modernnek tűnt akkoriban.

Mai napig eszembe jut néha, hisz olyan szép volt és azóta se találtam rá. Hasonlított a Benedek Elek nagy mesekönyveire, csak modernebb és szebb illusztrációval (stílusra talán Füzesi Zsuzsáéra hasonlított). A rajzok szépen beterítették az oldalakat, keretezték a történetet/szöveget, mint pl ezen a képen:

[link]

Kemény fedele és erős lapjai voltak, talán sárga a gerince. A fedőlapján pedig ha jól rémlik, akkor keretekre foglalva voltak a mesék feltüntetve (talán 4x3 keret) - ha ez így érthető.

Egész vastag volt, több mesével, de sajnos csak egyben vagyok biztos: A farkas és a hét kecskegida. Talán még a Hamupipőke is benne volt, szóval lehet grimm mesés válogatás volt.

Nagyon megköszönnék minden tippet, hátha valaki ennyiből rájön.

2021. júl. 20. 16:18
 1/2 A kérdező kommentje:

[link]

Ehhez a könyvhöz hasonlít egyébként stílusban és fedőlapban.

2021. júl. 20. 16:34
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Grimm mesefüzetek összefoglaló könyvére teljesen ráillik, amit írtál.
2021. júl. 20. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!