Melyik mesekönyv lehet ez (legalább 15 éve kapott könyv)?
Gyerekkoromban, legalább 15 éve, kaptam egy gyönyörű mesekönyvet, amit sajnos kölcsönadtam akkoriban valakinek, aki persze eltüntette ...:( Szóval olyan 2000 és 2004 közötti kiadás lehetett, mert nagyon modernnek tűnt akkoriban.
Mai napig eszembe jut néha, hisz olyan szép volt és azóta se találtam rá. Hasonlított a Benedek Elek nagy mesekönyveire, csak modernebb és szebb illusztrációval (stílusra talán Füzesi Zsuzsáéra hasonlított). A rajzok szépen beterítették az oldalakat, keretezték a történetet/szöveget, mint pl ezen a képen:
Kemény fedele és erős lapjai voltak, talán sárga a gerince. A fedőlapján pedig ha jól rémlik, akkor keretekre foglalva voltak a mesék feltüntetve (talán 4x3 keret) - ha ez így érthető.
Egész vastag volt, több mesével, de sajnos csak egyben vagyok biztos: A farkas és a hét kecskegida. Talán még a Hamupipőke is benne volt, szóval lehet grimm mesés válogatás volt.
Nagyon megköszönnék minden tippet, hátha valaki ennyiből rájön.
Ehhez a könyvhöz hasonlít egyébként stílusban és fedőlapban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!