Láttok-e összefüggést egy könyv borítója és annak beltartalma között? Illetve választotok-e könyvet a borítója alapján?
Ha tetszik a borítója egy könyvnek, nagyobb valószínűséggel olvasom el a hátulját, de itt a cím is számít. Egy díszes és egy minimalista is nézhet ki jól, nem mindenkinek ugyan az kelti fel az érdeklődését.
De nem feltétlen a borító dönt, én pl a Vajákot borító alapján nem vettem volna meg, pedig jó könyv.
#4-es!
Kérdésem lehet, nem egészen jól tettem fel, de pontosan erre gondoltam, amit Te írsz a válaszodban. Ergo, egy borítóból meg tudjuk-e ítélni azt, hogy milyen irodalmi tartalmú könyvet tartunk a kezünkben. Nekem eddig a Te válaszod a legszimpatikusabb, bár én még nem pontoztam senkit.
Szerintem jó esetben van összefüggés a borító és a tartalom között, sokszor már csak a borító alapján meg lehet mondani, hogy pl. YA vagy erotikus könyv. Így sokkal könnyebb könyvet keresni ha csak nézelődök, pl. azok mellett a könyvek mellett én csak elmegyek, amiken egy félmeztelen srác van, mert az valószínűleg erotikus könyv lesz, én meg azokat nem szeretem; de aki meg pont ilyet keres, annak meg fel fogja kelteni a figyelmét. Szóval szerintem jó, ha egy borító szép és tükrözi a könyv tartalmát mert sokkal nagyobb eséllyel megtalálja a célközönség.
Ha egy könyvesboltban nézelődök valamennyire figyelembe szoktam venni a borítókat, ez alapján választom ki, hogy melyik tartalmát olvasom el, de végül az utóbbi alapján döntök.
Természetesen szoktam olyan könyveket is olvasni, amiknek nem túl szép vagy figyelemfelkeltő a borítója, de ezeket általában mások ajánlják (akár személyesen, akár csak egy posztot látok róla valahol) magamtól nem annyira szoktam észrevenni őket egy boltban, max. akkor ha a címük nagyon megfog, vagy esetleg már korábbról ismerem - és szeretem - az író munkásságát. Viszont ezeket nem minden esetben veszem meg, sokszor inkább csak kiveszem őket a könyvtárból vagy elektronikus formában olvasom el.
Igen, legyen összefüggés a borító és a tartalom között. Egy időben sokat könyvtáraztam, és pusztán cím vagy borító alajpán választttam olvasnivalót. Volt, hogy bejött, volt, amikor nem.
Ott van például az Alekszandra és a Teremtés növendékei című könyv, nekem tetszett, mert szeretem a mágikus realizmust, de a borítón tündérek vannak, a könyvben meg egy darab tündér se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!