Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok Harry Potter /...

Ajánlanátok Harry Potter / Scorpius Malfoy párosítású fanfiction-t?

Figyelt kérdés
Egyszer régebben olvastam egy nagyon jót ezzel a párosítással a Merengőn, de azóta sem azt nem találom, sem másik fic-et ezzel a szokatlan párosítással.

2021. jún. 28. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Konkrétan ebben a párosban nem vagyok benne, de angol tudással merre állsz? ArchiveOfOurOwn (AO3) nagyon könnyen megtalálsz mindent, lehet karakterre, párosra, címkére szűrni, beállítani, hogy milyen hosszú történetet keresel, milyen nyelven, befejezettet vagy még futót is...nagyon precíz. A fanfictionok legnagyobb része ott van, és nagyon sok ritka páros, illetve ritka fandom is.

Szóval ha még nem állsz jól angolban, megéri jól állni :D Vagy csak kezdj el olvasni oszt majd lesz valami. Ha egy alap szinten vagy, előbb-utóbb ki tudod következtetni a dolgokat, sokat tudsz fejlődni, annyi, hogy sok fandomban más nevei vannak a dolgoknak az eredetiben, mint a fordításban, vagy nagyon specifikus szavakat használ. (HP amúgy pont híres erről, meg a legtöbb fantasy, némely történelmi) De bele lehet rázódni ebbe is. Amúgy Merengőn nekem egyszer volt olyan sikerem, hogy letörölt egy régi sztorit a szerző, amit nagyon szerettem, és ráírtam, kicsit megörült, hogy valakinek tetszett ennyire, de mondta, hogy utólag nagyon sok hiba van benne és fura neki meg kicsit kínos, de elküldte az egészet olvasásra ♡ Szóval ha legalább a szerzőt meg tudod találni, próbálkozni lehet...

AO3 egyébként szívesen segítek a kezdésben, ha gondolod, kifejtem.

2021. jún. 28. 14:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha annyira nem állsz jól az angollal, be lehet állítani a telefont hogy automatikusan fordítsa a szöveget
2021. jún. 29. 14:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
#2 én is így olvasok:D
2021. jún. 29. 19:42
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló, írtam privátban.

Köszönöm a tippet, tudok annyira angolul, hogy ne kelljen. Régebben én is használtam a fordítót, de laptopon. Ha rámész a lefordított szövegre kiadja az eredetit (legalábbis a google fordító akkor még így működött), ez sokat segített az angol tanulásban.

2021. jún. 29. 21:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Amit keresel, és valószínűleg ezt olvastad:

[link]

Nem igazán láttam jó Scorpius Harry történetet eddig magyarul, de ezt szeretem.

Ha nem ez volt, akkor ajánlom figyelmedbe. :)

2021. júl. 3. 16:09
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen, ez volt az! Imádtam ezt a fanficet.

Nagyon szépen köszönöm!

2021. júl. 3. 17:17
 7/7 anonim ***** válasza:
52%
Oh, ezt a párost én is nagyon szeretem. És szintén az AO3t tudom ajánlani, én már csak itt olvasok. A keresőrendszere eszméletlenül jó, és tömérdek fic van fent. Ritka párosok is vannak, mint ők, a ritkák a kedvenceim. XD
2021. júl. 26. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!