Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Beérnek még az országba?

Beérnek még az országba?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szerintem már sokan tudjátok, hogy július 1. megszűnik a 22 euró és az alatti áfa mentesség. Én nemrég a Bookdepositoryból rendeltem elég nagy értékben mangákat. Rendeltem 1 4000 ft mangát, azt feladták június 22. - én, egy manga boxot azt 1 héttel ezelőtt pénteken (június 18.) és kicsit később mégegy manga boxot, azt csak tegnap adták fel. Van még szerintetek esély, hogy az összes beérjen július 1. előtt? Az összes az Egyesült Királyságból jön.

2021. jún. 25. 13:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Bookdepon valahogy megoldják, hogy nem a vevőnek kell fizetni az áfát. Igen, januártól fizetni kellene, de ők megoldották, hogy ne kelljen. Azért elég sok könyv ára megemelkedett, így valószínűleg úgy, hogy az árakba belekalkulálták.

Az lesz most kérdéses, hogy postán az előre megfizetettek esetén is van 399 ft kezelési költség. Bookdepos rendelésnél valószínű nem kell majd áfát fizetni (előre megfizettük), de a posta azért el fogja kérni a kezelési költséget.

Az lesz érdekes, hogy egy jó ideje a bookdepo mindent külön csomagba küld. Pl. rendeltem 4 könyvet, egyszerre adták fel, egyszerre érkeztek meg, de mindegyik külön csomagként. Az most valószínű 4x399 ft lenne :/

Bízok benne, hogy valahogy ki fogják tudni cselezni a rendszert, hátha kezelési költség sem lesz :)

2021. júl. 1. 09:31
 12/18 anonim ***** válasza:
Hogy egyesével postázzák az azért lenne, hogy az eddigi értékhatár alatt legyen…igaz is meg nem is szerintem. Egyrészt nekem úgy rémlik, hogy már január előtt egyesével csomagolva jöttek egy jó ideje. Másrészt vannak több tízezer forintos könyveik, azokra se kellett áfát fizetni.
2021. júl. 1. 09:41
 13/18 anonim ***** válasza:

“Book Depository will be IOSS registered, all prices displayed for IOSS orders on Book Depository's website will be inclusive of the applicable local Tax and free delivery at the time of ordering.

From 1st July 2021, as a result of EU tax legislation, Book Depository will collect and remit VAT (Value added Tax) on all goods where relevant with an order value of EUR 150 or less that are shipped to countries within the EU. All prices displayed for these orders on Book Depository's website are inclusive of the current applicable local Tax and free delivery.“

2021. júl. 1. 09:47
 14/18 A kérdező kommentje:

Igen, de aztán az mégsem volt, eltolták július 1., nem?

Hát én is remélem nem kell semmilyen díjat fizetni. :(

2021. júl. 1. 13:51
 15/18 A kérdező kommentje:

%12

Igen, nekem is mindent külön postáztak, hogy ne kelljen semmit sem fizetni, vagy ki tudja miért.

"Másrészt vannak több tízezer forintos könyveik, azokra se kellett áfát fizetni."

Valószínűleg azért, mert más árat írták rá, ami még az áfa alatt volt. Ezért nem kellett semmit sem fizetnünk akkor sem, ha esetleg egy 10 ezer forintos könyvet rendeltünk. Viszont most ezt nem tudják megtenni, mert mindegy mennyibe kerül, akkor is fizetni kell a 27% áfát. Max azért jó ha kevesebbet írnak, hogy kevesebbet kelljen ráfizetni. De lehet ezt sem tudják, mert a papír amit küldenek majd, rá kell pontosan írni mennyi a termék amit redneltünk.

2021. júl. 1. 13:54
 16/18 A kérdező kommentje:

Ha jól értem azt írják tényleg be építik az árba? Jobb lenne egyébként, nem szeretnék áfát fizetni, mert akkor több idő mire megkapom amit rendeltem, főleg ha a posta intézi. Én 1-2 hete rendeltem tőlük 3 dolgot, ahogy fent is írtam. Ebből 2 már meg is jött, az egyik itt van nálam, a másikat már át tudnánk venni a postán, csak éppen nincs aki elvigyen azért várok. Viszont a 3. még nem jött meg. Csütörtökön adták fel, azóta 6 munkanap telt el azt is beleszámolva, de elvileg mától minden áfás. Ha csak nem ért be az országba tegnap, amit kétlek. Ezért ennek az árába még gondolom nem volt beépítve.

2021. júl. 1. 14:02
 17/18 anonim ***** válasza:
Leirod hogy mi volt végül?
2021. júl. 12. 13:23
 18/18 A kérdező kommentje:

Végül minden időben beért.

2021. júl. 12. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!