Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Beérnek még az országba?

Beérnek még az országba?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szerintem már sokan tudjátok, hogy július 1. megszűnik a 22 euró és az alatti áfa mentesség. Én nemrég a Bookdepositoryból rendeltem elég nagy értékben mangákat. Rendeltem 1 4000 ft mangát, azt feladták június 22. - én, egy manga boxot azt 1 héttel ezelőtt pénteken (június 18.) és kicsit később mégegy manga boxot, azt csak tegnap adták fel. Van még szerintetek esély, hogy az összes beérjen július 1. előtt? Az összes az Egyesült Királyságból jön.

2021. jún. 25. 13:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
52%
Én úgy tudtam, hogy január óta az Angliából jövő cuccokra is fizetni kell már
2021. jún. 25. 14:05
 2/18 A kérdező kommentje:
Neem. Azt valamiért eltolták július 1. - re.
2021. jún. 25. 14:26
 3/18 anonim ***** válasza:

Will I have to pay any extra fees to get my order in the EU?

The prices on our website and what you pay at checkout is the final price. You will not have to pay any additional charges or fees at delivery.

Ez van az oldalon.

2021. jún. 25. 14:36
 4/18 A kérdező kommentje:
Szerintem ez még a mostani állapotra vonatkozik. Már korábban rendeltem tőlük, aminek az ára után kelett volna áfát fizetni, de külön adják fel a csomagokat, így a vám alatt marad az ára. De ezt már július 1. től nem tudják, hiszen mindenre lesz vám, mindegy mennyi. Csak az a lényeg, hogy beér-e az országba vajon előtte.
2021. jún. 25. 19:06
 5/18 anonim ***** válasza:

Folyamatosan volt frissítva a korona alatt is, változott, mikor a helyzet változott.

Gondolod, hogy a "nincs szállítási költség" azt jelenti, hogy ingyen van a posta? Csak simán be van építve az árba. Ugyan ez lesz innentől is.

2021. jún. 25. 19:22
 6/18 A kérdező kommentje:
Hát én megnéztem mégegy oldalon, ahol van szállítási költség , sokkal drágább 1 manga a szállítás nélkül is. Azzal együtt megtöbb. Szóval szerintem nincs beépítve itt az árba. Az áfa, vám nem egyenlő a posta költséggel. Ezzel nem a termék ára fog változni, nem az oldal vámol meg, hanem a vámhivatal. Amint beér a rendelt termék az országba (EU-n kivülről) vámot kell fizetni,(át kell utalni) ami az adott termék árától függ hogy mennyi lesz. Nem az oldalnak fizeted a vámot, ezért nem éri meg nekik ha drágábbá árazzák ebből a szempontból.
2021. jún. 25. 22:06
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Jó, akkor légy szíves magyarázd meg magának az oldalnak, hogy nem igaz, amit írnak. De meg is kérdezheted őket magukat.

Már miért ne érné meg az oldalnak, hogy tőlük a legegyszerűbb megrendelni? Lehet anyagilag nem éri meg közvetlenül, de te honnan rendelnél inkább? Ahol még lesz valami plusz költség, amit nem tudsz pontosan előre és akkor derül ki, amikor már nincs visszaút, vagy onnan, ahol mindent elintéznek helyetted és te csak kattintasz egyet és kész?

2021. jún. 25. 23:00
 8/18 anonim ***** válasza:

Nem vámot, hanem áfát + kezelési költséget fizetsz július 1-től. Ne keverd, mert nem ugyanaz.

Egyébként egy hét alatt nem hiszem, hogy ideér a cucc, de reménykedj, mást már úgyse lehet. :D

2021. jún. 26. 00:29
 9/18 A kérdező kommentje:

Július 1. - től mindegy honnan rendelsz és mennyiért akkor is lesz plusz költség. Azt pontosan nem tudom, hogy ez az oldal intézi-e el nekem az áfát, de nekem kell gondolom fizetni.

2021. jún. 26. 08:36
 10/18 A kérdező kommentje:

Nem kevertem. Írtam is, hogy vám, áfa. Egyelőre 27% áfát kéne fizetni.

De lehet amúgy,mert ettől az oldaltól a max idő míg ideértek 9 munkanap volt. De olyan is volt, hogy 6 volt. Tudod, lehet, hogy beér mondjuk az országba június 30.-án,de én még nem kapom kézhez, mert még csak beért, de akkor már nem vámolhatnak meg,(áfa, mielőtt megint valaki azt mondaná keverem, csak megszoktam, hogy így mondom :)) még ha nem is kapom július 1.-én kézhez.

2021. jún. 26. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!