Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyire kell ez egy jó...

Mennyire kell ez egy jó fantasyhez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy jó ideje elkezdtem a regény világépítését, de eléggé megakadtam. Az lenne a kérdésem, hogy egy high fantasynél mennyire számít az, ha az író saját nyelvet is kitalál a világához. Szerintem ez mégiscsak ad valami pluszt a könyvhöz, de a Ti véleményetekre is kíváncsi vagyok. Főleg fantasy-olvasók írjanak, akik jártasabbak a műfajban, de bárkit meghallgatok :)

Egy high fantasy lenne egyébként, első könyv.

2021. jún. 23. 08:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a világépítésnek nem feltétele a kitalált nyelv. Nagyon sokszor futottam már bele olyanba, hogy különben semmit sem tudtunk meg a politikai mozgatórugókról, a mágia alapjairól és hátteréről, a karakterek laposak voltak, de a szerző erőltette a kitalált nyelvet meg neveket.

Viszont olvastam már olyat, ahol az "idegen nyelv" óangol volt, és ezek a szavak meg nevek nem kerültek lefordításra.

2021. júl. 3. 04:30
 12/12 anonim válasza:
Én is csinálgattam egy fajnak egy nyelvet, de igazából csak a szükséges szavakat és "nyelvtani szabályokat" találtam ki. Mivel egy eléggé primitív fajnak csináltam a nyelvet, viszonylag könnyű dolgom volt. De ez nem az első könyvemben volt, a világot más könyveimben megalapoztam, ezt igazából tágításként írtam bele, és csak néha használom.
2024. febr. 23. 23:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!