Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hány napig/hétig/hónapig...

Hány napig/hétig/hónapig olvastok egy könyvet?

Figyelt kérdés

Nyílván függ az oldalszámtól, meg az ember idejétől, de mondjuk ha kb. 3-400 oldalas könyvről van szó, akkor kb mennyi idő, hogy elolvassátok?

Mondjuk ha sorozatról van szó, akkor az ahány kötet, nyílván annyiszor X idő.

2021. jún. 16. 19:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%
2 nap kb
2021. jún. 17. 14:37
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én egyéni rekordom délutántól délutánig, és részben éjszakába nyúlóan egy 600 oldalas könyv (HP és a Félvér Herceg), de akkor hétvége volt, és hagytak olvasni gész nap. Most munka mellett is a leggyorsabb mondjuk két nap (200 oldalas könyv), de van, hogy egy hónapig olvasok valamit, mert annyira nincs rá időm. (Suli mellett oké kihagyni egy lavást, meló mellett nem működik a dolog.)

Nyiláv rövid, de nehéz szövegű könyveket lassabban olvasok, mint olvasmányos, izgalmas szórakoztató irodalmat. De például a Percy Jacksonokat két éve egy hónapon keresztül olvastam. Egy hónapba telt mind az öt Percy, mind az öt Olimposz hősei és a három Kane Krónika. Mondjuk akkor munkába menet a metrón is olvastam, most közelebb lakom, gyalog járok, utcánn nyilván nem olvasok, mert még elgázol valaki.

2021. jún. 18. 18:21
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

nalam ez nagyon valtozo volt.

Sempre-t (590+ oldal) kiolvastam 3 nap alatt, viszont Starcrossed-sorozatot (400-500 oldalasak, 4 konyv) majdnem 2 honap volt mire kiolvastam, kb negyszer be is aludtam olvasas kozben. mar az elso konyvnel ugy voltam vele, hogy nem olvasom el mert utalom, de baratomnak addig rinyaltam erte, hogy akarom, mire megvette nekem oket, szoval ja, mondom mar csak kiolvasom meg ha belepusztulok is.

szoval nalam ez tenyleg nagyon fugg attol, hogy mennyire tetszik a konyv.

de amugy atlagosan, ha dolgozom egy 500-600 oldalas konyvet kiolvasok max 1 het alatt, viszont ha nem dolgozom akkor siman megvan 3-4 nap alatt, viszont ha nagyon tetszik meg azt is megkockaztatom, hogy 2 nap

2021. jún. 18. 22:17
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Én is írok, mellette lektorálok, szerkesztek. Ha a saját szórskoztatásomra olvasok, akkir kb 2-3 ülésben olvasok el egy átlag 70-80 ezer szavas könyvet, ami egy-két napot jelent. Ha munka miatt, akkor jóval több idő.

Ha "gyorsolvasok", akkor akár 10-12 óra alatt is. Imádok olvasni, és ha behúz a történet, nem bírom abbahagyni, míg a végére nem érek.

2021. jún. 18. 23:12
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Az a 70-80 ezer szó hány oldalt jelent? Tényleg kíváncsi vagyok:)
2021. jún. 19. 00:10
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

15

Annyira sok mindentől függ. Szedéstükör, hogy hány szó van egy oldalon. De átlagosan 200 szó van egy oldalon, úgyhogy olyan 350-400 oldalt jelent kb.

2021. jún. 19. 19:28
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem feltétlenül a vastagságtól függ, hanem hogy mennyire tetszik/köt e/élem bele magam. Volt már hogy egy nagyon vastag könyvet 1 nap alatt olvastam ki, de volt olyan is hogyegy 200 oldalasat egyszerűen nem tudok kiolvasni, mert annyira nem tetszik
2021. jún. 21. 18:33
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Az Antigonét leültem és kiolvastam szünet nélkül. A Bibliát február óta olvasom és még csak a Zsoltárok könyvénél tartok. Tudom, hogy nagyon hosszú könyv de az a bajom, hogy nem épp könnyű olvasmány.
2021. jún. 22. 03:30
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
attól függ, van ami könnyebben olvasható meg dinamikusabbn, azt akár 1-2 nap alatt kiolvasom, de van olyan 400 oldalas könyv is ami kicsit vontatottabb, azt akár hónapokig is. egyébként párhuzamosan több könyvet is olvasok, mert van amikor egy klasszikushoz van kedvem, van amikor vmi szórakoztatóhoz aminek primitívebb nyelvezete van, van amikor képregényhez. :3
2021. jún. 28. 20:19
 20/20 anonim ***** válasza:

0dalszámtól,kedvtől függ.

Ha jó a könyv/sorozat akár egybe napi 15 órát is olvasok.

Hiába mondom hogy napi 300 oldal... Milyen méretű könyv?!

2021. júl. 17. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!