Van piaca a horrortörténeteknek?
Sziasztok!
21 éves egyetemista vagyok, tanári szakon az egyik diszciplinám a magyar nyelv és irodalom. Kiadás előtt áll (jelenleg lektorálás alatt) egy hazai, nagyobb kiadónál egy könyvem, kisregényem. Jellegét tekintve egy olyan horror történetről van szó, amely elgondolkodtató, ijesztő és valós események alapján íródott. Egyelőre e-könyvben jelenne meg az anyagiak miatt. Nem nagy terjedelmű, a kézirat 322 oldal (B5), ettől valószínűleg rövidebb lesz (a kézirat Times New Roman, 1,5-es, 12-es betűméret).
Mennyire van az ilyen könyveknek piaca? Én nagyon sok thrillert és horrort olvasok (skandináv szerzők, Poe, Stephen King, Joe Hill stb.), így számomra evidens volt az irányvonal.
Illetve egy máik jellegű kérdés: leendő tanárként mennyire rizikós saját nevet vállalva publikálni?
Hát így kiadó nélkül nehéz megítélni, mert van pár (magát "hagyományos kiadóként") hirdető kiadó, akik elég érdekes stratégiát alkalmaznak.
A szerzői díj mértékének realitása függ attól, hogy mennyi lesz az ára, illetve hol fogják terjeszteni.
Alapjában véve, ha a költségek 50%-át állod, és nem irreális, de emellett valódi szöveggondozás folyik, nem gáz. Valódi szöveggondozás alatt a lektori véleményt, szerkesztést, korrektúrázást értem. A formai követelmények és a Word nyelvi ellenőrzés funkciója nem az.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!