Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen témájú könyveket...

Milyen témájú könyveket szoktál olvasni?

Figyelt kérdés
2021. jún. 13. 15:56
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

Nekem egy picit gond van a koncentraciommal, nem tudok hosszu 600 oldalas regenyeket olvasni. Teljesen osszezavarodom meg elfelejtem a szereploket meg ilyenek.

Viszont ha olvasok valamit, akkor altalaban megtortent esemenyek, illetve olyan dolgok amik megtortennek a valo vilagban is. (Pl Anne Frank naploja).

Nekem ez a szemelyisegembol adodik, hogy nem szeretek egy elkepzelt alomban lenni. Nekem egy picit uncsi az. Ugy sem valik valora meg ilyenek.

Viszont az elet nyers igazsaga elegge komolyan tud hatni az emberre, akar meg is tudja valtoztatni.

2021. jún. 13. 15:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Autós🤷‍♂️ Hands manuál/gépkönyv
2021. jún. 13. 16:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem változó, hangulatfüggő, hogy éppen mit olvasok szívesen. Általában több könyvet olvasok párhuzamosan, ez egy kicsit ezt is segít áthidalni, hogy ha éppen az egyikhez nincs hangulatom, akkor ott a másik. Olvasok képregényt, fantasyt, történelmi regényt, életrajzi írásokat, novellagyűjteményt, krimit, ifi irodalmat, mesekönyvet, sci-fi témákat... stb. A magyar mellett szoktam olvasni angolul is. Volt/van olyan könyv, amit lassabban, nehezebben olvasok, van, ami meg annyira magával ragad, hogy nagyon gyorsan elolvasom.

Most egy Dickens regényt olvasok, és nagyon zavar, hogy a fordításban magyar névsorrendben szerepelnek a nevek, meg némelyiket le is fordították, ezt annyira történetidegennek érzem, hogy nehezíti az olvasást. Még gyerekkoromban kaptam, akkor nem olvastam el, most felnőttként rászántam magam, de biztos, hogy hamar lepasszolom, amint végzek vele.

2021. jún. 13. 16:10
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

Főleg szépirodalom.

Viszont nem tudok egyértelműen válaszolni a kérdésre, mert nem elsősorban téma alapján választok könyvet. Bár a történelem nem igazán érdekel, így a történelmi regényeket kerülöm, a Katedrálisra se bírtam még magamat rávenni.

Azt hiszem, a hétköznapi sorsok érdekelnek igazán, amik rólam is szólhatnának. Mindegy, melyik korban. Az se baj, ha fantasy, meseregény, csak rólunk szóljon. Mint A végtelen történet vagy a Momo.

Szeretem a szerelmi szálat is, de már rég nem a romantikus formában.

Mondjuk nem tudom, az Anna Karenina romantikusnak számít-e, de nem hiszem. Elég nagy hatással volt rám.

Ulickaja könyveit is nagyon szeretem, de tőle kicsit most besokalltam.

I.B. Singer könyvei is lenyűgöztek, ahogy a férfi-nő szenvedélyt jeleníti meg. Tolsztoj és Singer könyveiből is kívülről ódon szag árad, az ember előveszi, leporolgatja és ha még képes a kopott borító mögött értéket feltételezni, akkor meglepő az az elevenség, a tűz, a szenvedély és leginkább az aktualitás, ami a könyveikből árad. Mintha most élnének, mintha rólunk írnának. Az ember fekete-fehér és szürke alakokat vár karót nyelt pózban, mint a régi fényképeken, ehelyett gyönyörű és szenvedélyes nők, vad erotika, vonzó férfiak és ismerős élethelyzetek, érzések áradnak a lapokról. Csak el kell olvasni.

Önmagában a sztori nem érdekel. Ez nem egy film, amit látni akarok. Az érdekel, hogyan van megírva. Ha nem történik benne semmi, csak egy leírás egy gyönyörű tájról, azt is élvezem, mintha egy csodaszép festményt csodálnék.

Az igazi író a szavakkal úgy fest, mint a festő az ecsettel.

Nagyon felkapott most a Zarah. Igazi filmforgatókönyv. Annak jó lenne.

De nem igazi író írta. Sztori van, le van írva. Maga a sztori is erőltetett, de mindegy, fordulatos, egy filmbe elmenne. Érződik is, hogy egy vetítővászon volt az író fejében, amikor írta.

Én azt szeretem, ha a könyv írójának a fejében szavak vannak és mondatok és azoknak a dallama vagy színe és azok összhatása. A sztori csak másodlagos.

Persze az se baj, ha van vetítővászon is és mellette még a szókincs is helyén van, mint a Mennyei ügyekben utazom c. remekműben.

Ez utóbbi pl. egy tankönyvügynökről szól. Nem túl izgalmas így első hallásra. Emellé még bigott hívő is. Mindenkit meg akar téríteni. A vonaton, a parkban, a bankban...Kedvenc részem, amikor bemegy a bankba, mert születésnapja alkalmából azt a fogadalmat teszi, hogy elengedi az anyagiasságot az életéből és különben is az van a Bibliában, hogy ne szedj kamatos kamatot. Levonja a következtetést, hogy a pénz kamatoztatása bűn, ezért ki akarja venni az összes pénzét a bankból a kamatok nélkül. Szegény pénztáros nem teljesen érti, mit akar. Hamarosan vitába keverednek, melyben a pénztáros, majd a bankigazgató megpróbálja meggyőzni róla, hogy a kamat is az övé, az ő pénze kereste. Kénytelenek bekísérni őt az irodába, mert a gazdasági világválság idején játszódik a történet és az ügyfelek növekvő aggodalommal figyelik a jelenetet. Végül börtönbe kerül a viselkedése miatt, de elég hamar kiengedik, mert rájönnek, hogy a légynek se ártott. Azért vesznek tőle ujjlenyomatot és még le is fényképezik a bűnügyi nyilvántartás számára, ő meg venni szeretne a képekből, mert nem túl sok fotó készült róla.:D A sztori is haláli, mindez egy zseniális író tolmácsolásában.:DDDD Imádom!

2021. jún. 13. 16:19
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább ilyen tipikus YA vagy NA fantasyket, vagy esetleg sci-fit vagy krimit olvasok.

Általában azokat a könyveket részesítem előnyben ami nem valóságos, azért mert így "megtapasztalhatom" azt is, amire a való világban nincs lehetőségem. Azért is szeretek olvasni, mert így kicsit kiszakadhatok a megszokott életemből és valami sokkal izgalmasabbról olvashatok.

2021. jún. 13. 16:24
 6/11 anonim ***** válasza:
87%

Csajos, romantikus könyveket. Tavaly nyáron kaptam rá. Azóta folyamatosan olvasok valamit.

26N

2021. jún. 13. 16:49
 7/11 anonim válasza:
100%
Történelmi romantikus,történelmi,krimi,szépirodalom,romantikus,fantasy.Sokszor én is többet olvasok egyszerre.Régen jobban lekötöttek,most nehezebben találok olyat,ami tényleg megfog.
2021. jún. 13. 17:52
 8/11 anonim ***** válasza:
79%
Inkább szociológia, társadalomismeretit.
2021. jún. 13. 20:15
 9/11 anonim ***** válasza:
83%

Munkámból kifolyólag helytörténet, történelem.

Szórakozásnak klasszikus fantasy, bár ritkán van időm.

2021. jún. 14. 07:53
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Főként YA-könyveket, fantasyt, sci-fit, disztópiát, de igyekszem tágítani a kört, szóval újabban olvasok komolyabb témájúakat is.
2021. jún. 14. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!