Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Jaime Lannister útja szerintet...

Jaime Lannister útja szerintetek hova fog vezetni a következő könyvben? (Van egy hipotézisem.)

Figyelt kérdés

Szóval ugye Brienne elcsalogatja Catelynhez, hogy megöljék. Viszont tudjuk azt, hogy Jaime nem bűnös. Nyilván erről a lobogó nélküli testvériséget nehéz meggyőzni és a többség úgy gondolja, hogy mindenáron ki akarják majd végezni.

De én úgy gondolom, hogy Jaime sztorija ezzel nem teljes, Jon és Bran történetében még szerepet kell játszania. Jonnál azért, mert valószínűleg ő Rhaegar fia és Brannél azért, mert megnyomorította.

Ez az egész pedig "könnyen" kivitelezhető úgy, ha Jaimet nem kivégzik, hanem száműzik a Falra (ahova pl. Briennenek kell elkísérnie).

Szóval igazából csak ennyi, hogy szerintem nem fogják tudni kivégeztetni, hanem száműzik a Falra, ahol fel kell öltenie a feketét, így olyan karakterek közelébe tud kerülni (Jon és Bran), akik tovább segítik a karakterfejlődését.

2021. jún. 6. 17:11
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

1. Nem kukáztam senki válaszát. Kérlek ne hazudozz arról, hogy olyasmit írtam, ami nem igaz, mert erre allergiás vagyok.

2. A Lobogó nélküli testvériség Robert királyhoz hűséges, magukat a király embereinek tekinti, nem pedig bűnözőnek.

Észak és a Folyóvidék Robb Starkot tartotta a királyának, Catelyn és Brynden is Robbhoz hű, azonkívül a király anyja (és az is lehet örököse), illetve egyéb rokona. Ha Catelyn feljogosítva érezte magát arra, hogy kiszabadítsa Jaimet, akkor a Falra küldése sem problémásabb.

(A testvériség magát király által elismertnek tartja, amit többször hangoztatnak.)

3. Visszatérve a kérdésre, nem azt kértem, hogy próbáljátok megváltoztatni a véleményemet (mert nem fogom). Szerintem ti nem értitek A tűz és jég dalát és sorozat "zombik" vagytok. (Bocs, ez csak a véleményem és ez a "gonosz lett Kőszív úrnő" nagyon árulkodó.)

De természetesen tiszteletben tartom, hogy ti máshogy gondoljátok. Lehet teljesen máshogy lesz, lehet úgy, ahogy írtátok. Mindenesetre az lett volna a kérdés a célja, hogy ti is leírjátok a saját elképzeléseteket és nem az, hogy alaptalanul, a könyvek ismerete nélkül, a sorozat sztorija mentén kötekedjetek a hipotézisemmel. Hiszen csak egy feltételezés volt.

2021. jún. 15. 23:54
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát már ne is haragudj, de a Lobogó Nélküli Testvériséget egyik király sem ismeri el (még ha anno el is ismerte (volna) Robb, ő már a Sárkányok Tánca végére rég halott), Catelyn Stark pedig semmi képpen nem lehetne uralkodónak nevezni, mert egyrészt halott (és hiába jött vissza nem teljesen úgy viselkedik/néz ki, mint az élők) másrészt meg semmiképpen nem lehet örököse Robbnak, mert hiába az anyja másik házból származik.

De valamit nem vettél figyelembe amit írtam, mégpedig hogy nem önmagának kell felhatalmazva éreznie magát arra hogy a Falra küldje, hanem jogilag kell felhatalmazva lenni erre, ergo az Éjjeli Őrségenk illetve a nemeseknek/királynak kell elismerni (és ez semmiképpen nem történt meg).

Kérlek ha valamire cáfolnál, mondjuk hogy elismerik a Lobogó Nélküli Testvériséget akkor mondj is egy példát rá.

Végszóként pedig azt mondani, hogy "sorozat zombi" vagyok kicsit meredek, lévén hogy mindegyik könyvet kétszer olvastam el plusz a Tűz és Jég világát.

U.i.: Nem tudom hogy vagy vele, de Brienne szemszögéből (nekem) elég bosszúszomjas "gonosz" karakternek tünt Kőszív Úrnő. (Ettől függetlenül kedvelem.)

2021. jún. 17. 11:31
 13/17 anonim ***** válasza:
Ja igen, én tiszteletben tartom a véleményed, nem szeretnélek eltántorítani tőle, csak próbálok reflektálni rá, hogy miért gondolom másképpen.
2021. jún. 17. 11:37
 14/17 A kérdező kommentje:

Nyers voltam. Felhúztam magam másik és ide is kivetítettem a kommentbe. Bocsi, próbálok nem mindig nyers lenni.

Catelyn nem hallott, hiszen feltámadt. Nem értem, hogy a kinézetének mi köze ahhoz, hogy mit tehet meg és mit nem. Ezt magyarázd el kérlek, mert komolyan nem értem ezt az érvet. Thoros szerint ő Catelyn, az emberek követik, a személye ráadásul olyanokat is csatlakozásra bírhat a testvériséghez, akik eddig törvényen kívüliként kezelték őket. Pl. a folyóvidéki nemesi házakat.

Mikor Robb az ikrekbe készül, hátrahagy egy levelet, amiben örököst választ magának. Soha nem derül ki, hogy kit választ, mert a könyvben elvágják a jelenetet, de tudjuk, hogy olyat választott, aki jól ismeri északot és az emberek tisztelik és követnék. Sokak szerint Jont választotta utódjának, de vannak olyanok, akik szerint Catelynt. És de, a király jelölhet ki magának olyan utódot is, aki hagyományos értelemben nem örökölhetne. A kijelölt örökös kiléte pedig még mindig rejtély, de tudjuk, hogy az Ikrek után Catet egy biztonságos helyre akarta küldeni. Mivel Robb mellett a folyóvidék is fellázadt, ezért Cat sokkal logikusabb választás részéről, mint Jon, hiszen ők a Tullykra vannak felesküdve, Jonban pedig nincs Tully vér. De ez csak egy teória.

Azt sem értem igazán, hogy honnan szeditek a jogalapját annak, hogy ki kit küldhet a Falra? (Catelyn egy nemes egyébként, Ned Stark özvegye, akit északon tisztelnek, a Falnak szerintem ez elég.) Az őrség bárkit felvesz a tagjai közé, még bűnözőket is. Ez egy plot-pont is, mert ezért annyira elzüllött. Komolyan átnéztem még a hivatalos wiki oldalát is, de sehol sem ír olyasmiről, amiről ti írtok a Fallal és az éjjeli őrséggel kapcsolatban. Főleg úgy, hogy a Fal ügyeibe bele sem szólhatnak a királyok, ami szintén egy plot-pont (Jon megkéselése). Ha valaki a Falra küldi Jaimet, akkor onnan, hogy felveszi a feketét, elérhetetlen bármelyik trónnak. Nem igazán értem azt sem, hogy a testvériség körében hogyan érvényesíti majd Jaime azt, hogy vele ezt tehetik meg, amikor azt csinálnak vele, amit akarnak. Ha kell, akkor szigorú őrséggel a Falra kísérik, habár szerintem Brienne viszi oda. Plusz Westeros történelme során nem az első eset lenne, hogy a királyi testőrség egy tagja a feketét választja, hogy elkerülje a kivégzését. A történelem pedig Martin írásaiban folyamatosan ismétli önmagát. Catelyn valóban könyörtelen, ezért biztosan nem engedi csak úgy el, hogy azt csináljon, amit akar.

A könyörtelenség nem egyenlő a gonoszsággal. A lobogó nélküli testvériségről azt is tudjuk (szintén Brienne szemszöge miatt), hogy gondoskodik azokról, akiket a háború tett árvává. Ez akkor vajon nem Cat szervezésével történik? Ha ő a vezető személyiség, akkor annyiból állna a szerepe, hogy rámutat azokra, akiket kivégezzenek? Nekem nem úgy tűnik, hogy gonosz lenne, csupán megváltozott. Ami érthető, hiszen megtapasztalta milyen meghalni, ráadásul nagyon traumatikus esemény során. Ha nem halt volna meg, akkor is más lenne, mivel végignézte, ahogyan megölik a fiát. Martin mondta, hogy a feltámasztottak megváltoznak és ezt láttuk Bericnél is, de ez nem azt jelenti, hogy gonoszak lesznek. Vesztenek el talán valamit az emberségükből, de inkább a halál sokkhatása miatt. De én őszintén nem látom, hogy a testvériség miért követne valaki olyat, aki szó szerint egy gonosz gyilkos zombi. Egyértelmű számomra, hogy nem ennyi a karakter, hanem megvan még benne az, ami miatt követni érdemes.

Most hirtelen ennyi.

2021. jún. 17. 12:25
 15/17 A kérdező kommentje:

*Valami kifelejtettem, ami a folyóvidéki nemesi házakkal kapcsolatos. Jaime minden esetben igazságos volt, amikor a folyóvidékiekkel tárgyalt, nem alázta meg őket és számukra is kedvező alkukat kötött, nem rótt rájuk túl kegyetlen büntetést.

Ha az elképzelésem helytálló és a folyóvidéki nemesek is csatlakoznak Catékhez, akkor azt is el tudom képzelni, hogy ők fogják tanácsolni Jaime Falra küldését a kivégzés helyett.

De nem tudom, hogy a szálak mennyire érnek egybe. Az biztos, hogy Edmure közelében már ott volt a testvériség egyik tagja, tehát a kapocs megvan. A következő lépés a twow prológusában sokak szerint azt, hogy a testvériség kiszabadítja Edmuret.

2021. jún. 17. 12:34
 16/17 A kérdező kommentje:
*az
2021. jún. 17. 12:34
 17/17 A kérdező kommentje:

**halott xD

másik dolgon

bocsi, biztos lesz még

2021. jún. 17. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!