Jó fantasy könyvek?
Még nem nagyon olvastam fantasyt, de most megjött hozzá a kedvem. Csak nem tudom mit olvassak.
18/L
Szerintem Garth Nix-től a Sabriel jó lenne neked. Korodbeli lányról szól, de nem ilyen kis butuska liba, akit csoportosan kergetnek a kigyúrt pasik. Tényleg jó.
Cornelia Funke - Tintaszív. Ez egy olyan könyv, ami olyan emberekről szól, akik szeretik a könyveket. Egy kislány a főszereplő, akinek az apukája életre tudja kelteni a könyvek szereplőit, ha felolvas. Szó szerint. Ezt a képességét nem mindenki akarja jóra használni.
Ha lehet angol is, akkor Drew Hayes - Superpowereds. Megintcsak korodbeli főszereplők, akik szuperhősök akarnak lenni. Eredetileg interneten publikált cucc, de szórakoztató és olvastatja magát. Nem a világ legprofibb írása, de baromira behúzza az embert.
A te korodban volt egy Darren Shan korszakom is, bár őt nem ajánlom, ha nem szereted a horrort egyébként.
Direkt nem írok olyanokat, amiket mindenki mondani fog (Witcher, Gyűrűk ura, Harry Potter, stb.) Ezek kb. egyértelműek. Az ilyen romantikus-lányos dolgokat meg én nem szeretem, szóval onnan nem tudnék ajánlani.
Ha szereted a kissé véresebb dolgokat, akkor ezeket ajánlom neked:
Anthony Ryan: Hollóárnyék trilógia
Brent Weeks: Éjangyal trilógia
Mark Lawrence: A Széthullott Birodalom trilógia
Amire Stone: Kitaszítottak (magyar szerző műve + ez egy sorozat első kötete)
Ha a romantikusabbat szereted, akkor pedig ajánlom Cassandra Clare: A Végzet Ereklyéi c. sorozatát. Nekem tetszett, bár az utolsó előtti kötet szerintem rémes. De amúgy egyáltalán nem rossz. Vámpírok, vérfarkasok, mágusok, vadászok és sok-sok mágia, meg romantika és kalandok. És a főszereplő csajon kívül kb. mindenki érdekesebb karakter, de ez van. Plusz, ha nem zavar az LMBTQ-szál, még az is van benne
Marissa Meyer: Heartless - Szívtelen (az Alice Csodaországban c. történetből megismert Szívkirálynő története nagyon egyedi és kiváló módon tálalva)
Kathrine Arden: Az Északi-erdő legendája trilógia (orosz mondavilág, tél, bátorság, szeretet és mágia)
Robin Hobb: A Bűvös hajó
Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
Moskát Anita: Horgonyhely (ez egy kicsit komolyabb)
Brandon Sanderson: Elantris
Robert Holdstock: Mitágó erdő
Neil Gaiman: Sosehol (igazából ez inkább átmenet az urban fantasy és a mágikus realizmus között)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!