Ehhez hasonló könyvek?
Nemrég néztem meg az Árnyék és csont sorozatot, és mint sokan másokra, nagy hatást tett rám :D
A könyvet nem olvastam, pedig régen szerettem volna, és most már nem is tervezem elolvasni.
Viszont érdekelne ehhez hasonló könyv. Ami fantasy és romantikus (de nem csöpögős) is egyben.
„A könyvet nem olvastam, pedig régen szerettem volna, és most már nem is tervezem elolvasni.”
Ez a legrosszabb hozzáállás, mert a tévés sorozatok mindig rosszabbak a könyveknél.
Nemcsak arra gondolok, hogy a kötelező kvóta miatt a fehér szereplőket feketékre, ázsiaiakra (lásd Árnyék és csont: a hófehér európaiból ázsiait kellett csinálni (és betenni rasszista szöveget), mert így reklámozhatják, hogy „Netflix’s Shadow and Bone Delivers Long Overdue Asian Diversity”), lecserélni (Witchertől a Wheel of Time-ig) hanem arra is, hogy általában teljesen átírják a történetet, a belső monológokat kidobják stb.
De ha elég neked a felvizezett változat, amelynek általában semmi köze a könyvekhez, akkor nézegesd a tévésorozatokat.
#2 Köszönöm, már szemeztem velük!
#3 Tudom hogy mennyi különbség van könyv és sorozat/film között, nem kell bemutatnod nekem.
És ha nekem elég a "felvizezett" változat akkor mivan? Majd én eldöntöm mit nézek és mit nem, valamint hogy mi tetszik és mi nem.
Ha egyszer nem akarom elolvasni belőle a könyvet, nem fogom, akkor sem ha beszólogatnak. Ha már ide tévedtél és nem tudsz a kérdésre válaszolni, amit kiírtam, akkor lapozz szépen tovább. Köszi!
Szerintem kb. bármelyik vörös pöttyös fantasy megfelel, ezek mind kissé romantikusak, szóval bátran válogathatsz közöttük, ha az Árnyék és csont tetszett, akkor valószínűleg azok is tetszeni fognak, de itt van néhány konkrét ajánlás is:
Marissa Meyer: Holdbéli krónikák
Susan Ee: Angelfall - Angyalok bukása
Holly Black: A kegyetlen herceg
Holly Black: Átokvetők
Maggie Stiefvater: A hollófiúk
Marie Lu: Az ifjú kiválasztottak
Cassandra Clare árnyvadászos könyvei (ha esetleg még nem olvastad őket)
+ néhány nem Vörös pöttyös:
Christelle Dabos: A tükörjáró
Victoria Schwab: Egy kegyetlen dal
Philip Pullman: Az úr sötét anyagai
Cynthia Hand: Angyalsors
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara (ez már kevésbé YA kategória, helyenként erotikusabb jelenetek is vannak benne)
Igen, ezekből van amit már olvastam/ismerek, de nagyon szépen köszönöm! :)
Nagy segítség
Ajánlom figyelmedbe A.O.Esther: Frigg rokkája sorozatát.
Minden sora izgalmas!!! Nem tudtam letenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!