Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az egerek és emberek C....

Az egerek és emberek C. kisregényben mik azok a tengerinyulak?

Figyelt kérdés

A filmen csak nyulakat mondanak...

A könyvben tengerinyulakat.

Az mi? Van ilyen?

2021. máj. 25. 04:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
"Illetve utolsó bejegyzésként megemlékeznék a tengeri nyulakról is. :) Annyit emlegették őket, de fogalmam sem volt mi az. Ha a Google-be beírod, hogy tengeri nyúl, akkor valamilyen gusztustalan tengeri lényt, csigafélét dob ki találatnak - szerintem csak a fordító hibájáról lehet szó. Hiszen ezeken nincs mit gondozni, nem élnek meg egy farmon és nem valószínű, hogy takarmányt esznek, vagy sok nyereségre lehet szert tenni eladásukkal. :D De találtam egy oldalt, amely szerint a havasi nyulakat hívják néhol tengeri nyulaknak, szerintem minden bizonnyal ezekről álmodozhatott annyit..."
2021. máj. 25. 05:36
 2/4 anonim ***** válasza:
51%
Sanszos, hogy a tengerimalac lesz. Azt eszik.
2021. máj. 25. 05:37
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nos nekem is hasonló dogok jutottak eszembe...

Az egyik az volt, hogy esetleg valami kifejezetten kukoricások környékén élő nyúlfajta, vagy az hogy tényleg tengerimalacról van szó... Hiszen valóban, azt is valahol meg szokták enni.

Amire még gondoltam, a félrefordításon túl, hogy a Lenny hülyítve van és egy kitalált állattal hitegeti George, hogy “nyugton” legyen.

Hiszen egy ponton azt is megígérte neki, hogy tarthat zöld tengeri nyulakat is.

Viszont most megnéztem a filmet is (magyarul azt is) és ott csak sima nyulakról van szó...

Így gondolom csak félrefordítás lehet a könyvben, de azért ez elég durva.

2021. máj. 25. 05:53
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsan rákerestem, angolul "rabbit" szerepel szimbólumként.
2021. máj. 25. 06:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!