Username3 kérdése:
Milyen angol nyelvű könyvet olvassak?
Figyelt kérdés
Konkrétan címekre lennék kíváncsi. Most érettségiztem viszont elszeretnék kezdeni angolul olvasni és ezért is kicsit könnyebbekkel szeretném kezdeni.2021. máj. 9. 22:55
1/5 anonim válasza:
Ilyenkor általában azt ajánlják, hogy olvass olyasmit, amit magyarul már olvastál és tetszett. Pl Harry potter.
2/5 Sunshinedoll válasza:
Ifjúsági irodalommal, az könnyebb nyelvezetű.
3/5 anonim válasza:
A Harry Potter könyveket én is ajánlom, mivel gyerekeknek írodtak, így könnyebb a nyelvezet, egyszerűbb a mondatszerkesztése
4/5 Thunderfairy válasza:
Alapszintű nyelvtankönyvekkel lehetne kezdeni. Könyvesboltokban találhatsz könnyebbeket.
5/5 anonim válasza:
Jövőre emeltezek angolból és én is az egyszerűbb nyelvezetű fantasy gyerekeknek íródott könyvekkel kezdtem. Nem ilyen Jancsi és Juliskára kell gondolni, ezeket a könyveket tini vagy felnőtt fejjel is tökéletesen lehet élvezni.
Én ajánlanám Diana Wynne Jones könyveit. Igazán imádtam őket és felbátorodtam rajtuk, bonyolultabb nyelvezetű könyveket is elkezdtem olvasni.
Ha gondolod leírom privibe miket olvastam még (azokat csak akkor hogyha nem zavar az LMBTQ+ téma, mivel Diana könyvein kívül csak olyanokat olvastam) :).
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!