Szerintetek George R. R. Martin befejezi A tűz és a jég dalát?
Egy Dan Simmons előadás közben Simmons Martinról beszélt, még jóval A tűz és jég dala könyvek előtt beszélgettek Martinnal arról, hogy mit szeretne íróként elérni és Martin válasza valami olyasmi volt, hogy belekezdeni egy fantasy trilógiába, amit soha nem tud majd befejezni. xD
Szóval lehet végig azt volt a terv, hogy nem fejezi be. :)
Martin egyik írói példaképe Frank Herbert és ő sem tudta teljesen befejezni a saját történetét.
Egyébként mivel most megint az új sorozatokkal foglalkozik, gondolom még kevesebb ideje jut az írásra.
A történeteknek nincs végük, csak az író abbahagyja őket. Nekem ASOIAF az első kötetet jelenti, de néha elmegyek a harmadikig (ott már erősen leesett a színvonal), és nekem ott ér véget az egész. A tv sorozatból vagy két percet láttam.
Azért remélem, hogy a majdani jogtulajdonos-kiadó nem lesz annyira kapzsi mint Robert Jordan esetében (mondjuk ott 10+ millió dollárt kapott előlegként RJ a halála előtt), és nem bíz meg egy analfabétát a sorozat „befejezésével”.
De Harper Lee esetében is láthattuk, hogy egy pénzhajhász ügyvéd hogyan tesz tönkre egy teljes életművet. (Na jó, csak majdnem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!