Szerintetek megéri könyvet írni?
Én most írok egyet, de nem fogom kiadatni. Inkább netre írom online regénynek. Szerintem akkor éri meg, ha élvezetet találsz az írásban, ha szereted azt, amit csinálsz. Én pl. imádom a karaktereimet, a világot, amit teremtettem nekik, hiszen az én gyermekeim, én "szültem őket".
Ha úgy érzed, hogy szeretnéd megírni a benned rejlő történetet, írd meg! Ne mástól kérdezd, megéri-e, vagy sem.
Nos, megéri mindenképp megéri. Ha nem teszed, örökké eszedbe jut majd, mi lett volna ha mégis megpróbáltad volna.
Más kérdés, hogy nem tehetsz fel mindent arra, hogy (elsőre) összejön.
Mert tetszik vagy sem, ezer helyen el tud vérezni egy ilyen projekt, jellemzően csak az írónak egyedül nem is megy. Kell hozzá egy profi kiadó ügynök, aki ellát mindenféle tanáccsal, vagy ha kell, az elején megmondja hogy a történet eleve rossz.
"Kell hozzá egy profi kiadó ügynök, aki ellát mindenféle tanáccsal, vagy ha kell, az elején megmondja hogy a történet eleve rossz."
Ez ostobaság, valami amerikai filmből vehetted...
Nem éppen. Csak olvastam kismillió írást, és laikusként is látom, hogy az 1-2 kiadható ötletre jut úgy 10-20 ezer ami valami miatt (történet, helyesírás, szókincs, szerkezet, plágium, PC, rossz piac, rossz marketing, stb) kiadathatatlan.
Az ilyen dolgokat egy jó kiadó tudja korrigálni. Nem véletlenül hálálkodnak a kiadott könyvek írói a kiadóiknak akár oldalakon keresztül a köszönetnyilvánításban.
3as voltam.
A kiadott könyveknek jóval kevesebb, mint 1%-a hozza vissza akár csak a kiadásának költségeit. [link]
Szóval anyagilag nem érdemes belevágni. Inkább szerencsejáték, mint munka.
Hobbiként, ha van időd, szerintem érdemes. Van több ilyen oldal, ami kifejezetten erről szól. Ráadásul ha valamelyik ilyen oldalon kezded, akkor akár tanácsokat is kaphatsz - már ha kedves emberek botlanak az írásodba.
Szerintem kell egy nagy adag „gyakorlat“, mielőtt valaki kiadáson kezd gondolkozni. Bár fogalmam sincs, hogy mennek itthon a dolgok, az előző válaszok alapján elég szarul. De szerintem ilyen téren, csak az a lényeg, hogy ha van időd és kedved, akkor vágj bele! Akár csak magadnak, Wordbe, vagy valahol. A lényeg, hogy érezd jól magad közben, és azért akarj írni, mert kedved támadt hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!