Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Wattpadon sci-fi jellegű...

Wattpadon sci-fi jellegű történettel esélytelen olvasókat találnom?

Figyelt kérdés

Látom, hogy a romantikus meg a fanfiction megy leginkább, de nem gondoltam, hogy ennyire senkit nem fog érdekelni egy más zsánerű.

Azért kezdtem el feltölteni, mert jó volna tesztolvasókat, bétákat találni, de ha el se olvassák, akkor ez esélytelennek tűnik. Próbáltam hirdetni facebook csoportban, de semmi eredménye nem volt.

Ötlet, tanács? Vagy tényleg esélytelen a zsáner miatt?

Egyébként nem keményvonalas sci-fi.

2021. ápr. 22. 13:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A marketingre pedig rá kell feküdnöd, ha több olvasót szeretnél. Pl. a fülszöveg unalmas (a sztori eleje klasszisokkal jobb), nem kelti fel az érdeklődést. A mondatok túl hosszúak az átlagos Wattpad színvonalhoz szokottnak, ami miatt még többen fordulnak vissza. A komolyabbakat meg elijeszted az angol-magyar címmel (azt hittem, angolul ítsz, magyar műnek magyar cím miért ne lenne elég? ez a kezdő tinikre jellemző, akik azt hiszik, az angol cím menő).

Ismerd meg a közönséget, akinek publikálsz! Úgy könnyebb a nyelvükön szólni és berántani őket egy olvasásra.

Ha csak részletet közölsz le, kérlek, írd meg, mekkora a teljes mű. Négy kötet önmagában is ijesztő, de nem mindegy, hogy százezer vagy egymillió karakter egy regény. Ez is segít, ha előolvasókat keresel.

2021. ápr. 22. 18:51
 12/16 A kérdező kommentje:

Jogos, hogy amatőrnek hat az angol-magyar cím. Az oka csak annyi, hogy még nem döntöttem el, milyen címe legyen, ugyanis amit ki akarok fejezni az "interlace"-szel, azt nem fejezi ki egyik magyar fordítása sem. Eleinte nem tetszett a magyar szó, de már megbarátkoztam vele. Csak munkacímben ez maradt meg.

Egyébként attól, hogy feltüntettem, hogy négy kötetes a sorozat, még nem úgy értettem, hogy mindarra keresek most bétát. Még teljesen csak az első kötet van meg. Eléggé súrolja a plafont, kb 120.000 szó, az karakterben valahol 800.000 körül lehet. Tehát tudom, hogy relatíve kicsi esélyem van elkötelezett tesztolvasókat találni. Vagy akár bármilyet. Meg persze, értem, hogy a wattpadon főleg tinik vannak, teljesen más igényekkel. Mivel ez felnőtt regény, és ez fel is van tüntetve, nem várok sok olvasót az ilyen netes felületektől. Emiatt nem fogom leredukálni a mondatokat, vagy "jobban az ő nyelvükön" szólni, nem is az volt a cél, hogy a wattpadra teljesen beilleszkedjen. Több platformon is igyekeztem tesztolvasókra lelni, ez csak egy lehetőség volt. Ha nem jött össze, hát nem jött össze. :)

2021. ápr. 22. 20:55
 13/16 anonim ***** válasza:
De te csak egyszer hirdettél a Wattpadosokban :O Az nem elég ám!
2021. ápr. 22. 21:01
 14/16 A kérdező kommentje:

Tudom, mondtam, hogy türelmetlen vagyok...

:D

De furán érzem magam a gondolattól, hogy hirdessem magam, ha nincs rá nagy érdeklődés. De fogok még hirdetni majd (amint rávettem magam), még egy-két fejezetet szerintem feltöltök, hogy jobban látszódjon a történet, mert ennyi még indításnak is kevés a kalibere miatt. Aztán meglátjuk.

2021. ápr. 22. 21:04
 15/16 anonim ***** válasza:
Szuper! Majd hétvégén elkezdem olvasni, aztán ha esetleg szeretnéd, adok pár tanácsot a reklámozásra is. Közel sem vagyok profi, de kicsit fel tudjuk majd turbózni a történetet, meg ilyenek. Van esetleg valami, amire nagyon figyeljek a tesztolvasás során? Miket szeretnél elsősorban tudni olvasói szemmel?
2021. ápr. 22. 21:39
 16/16 A kérdező kommentje:
Bocsánat a késői válaszért. Igazából tesztolvasó ahhoz kellene, hogy vannak-e lyukak a történetben, van-e érthetetlenség, követhetetlenség. Stimmel-e a dramaturgiai íve. Illetve, hogy van-e ahol unalmassá válik. De ezek nagy része (főleg a dramaturgia, amihez kvázi az egész regény átlátása kell már) nem olvasható ki pár fejezetből. De persze, minden egyéb meglátás is érdekel.
2021. ápr. 24. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!