Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Rátok mely könyvek voltak a...

Rátok mely könyvek voltak a legnagyobb hatással?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 20. 01:34
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
Lois Lowry - Az emlékek őre
2021. ápr. 29. 06:56
 12/13 anonim ***** válasza:
74%

Valamilyen szinten minden könyv hatással volt rám, amit életemben elolvastam. De azért összegyűjtök párat, amik különösen jelentősek voltak:

Harry Potter - sokan kifejtették már előttem, úgyhogy nem ragoznám túl. Én nem ezzel szerettem meg az olvasást, de annyira magával ragadott a világ, hogy RENGETEGSZER újraolvastam az összes kötetet, fanfictionöket gyártottam, meglátogattam a filmes helyszíneket Londonban, felvásároltam a fél HP merchet, és a megszállottságom azóta is tart, 10+ éve. :D

Zabhegyező - ezt is rengetegszer újraolvastam, nagyon azonosultam a főszereplővel, de amolyan önkritikus módon.

Előttem az élet - ez teljesen letaglózott, nagyon nyomasztó volt, de annyira tetszett, hogy egy éjszaka alatt kiolvastam.

Virágot Algernonnak - többször is teljesen átértékeltem az egész életemet, mire a végére értem.

Üvöltő szelek - ez talán az egyetlen szerelmes regény, amit szeretek, de ez A REGÉNY.

Ezenkívül még Janne Tellertől a Semmi és Laurie Halse Andersontól a Hadd mondjam el c. könyvet emelném ki.

2021. máj. 21. 14:47
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Hermann Hesse - Damian.

Akárhányszor a kezembe veszem, futkos a hátamon a hideg, hogy ennyire otthon lehet az ember lelke egy könyvben, ami a születése előtt több évtizeddel íródott. Nem is beszélve arról, hogy mennyire gyönyörű mind az eredeti, mind a magyarra fordított könyvben az írásmód.

Továbbá Doidge - A változó agy.

Ez lepecsételte, hogy milyen irányba szeretnék kutatni. Az egész jövőképemet felforgatta, de a lehető legjobb módon.

2021. máj. 21. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!