Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hol tudok postaköltség nélkül...

Hol tudok postaköltség nélkül Illo rajzfüzetet venni?

Figyelt kérdés

A hivatalos oldalon egy hármas csomag olyan 12000 körül volt és csak a szállítási költség volt plusz 32 ezer:(

Amazonon olcsóbb de persze Magyarországra nem szállítanak

Magyar oldalon pedig sehol se talaltam:/ viszont ha valaki tudna mondani egy olyan rajzfüzetet ami több médiát is kibír, pl vízfestéket/alkoholos filcet(copic marker) és nem ilyen búbosan nyílik ki

Szóval ha kinyitod akkor laposan kifekszik

2021. ápr. 4. 13:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Linkeld be légyszi, amit 12 ezerért találtál, kíváncsi vagyok.
2021. ápr. 4. 13:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet én sem találtam, ez a cég nem nagyon apellál az európai piacra sajnos. Mondjuk elvileg kis cég, szóval érthető, pedig én is kipróbálnám.

Mondjuk én erről az Illoról is azt hallottam, hogy elég változó a minőség. Van, amikor minden fasza, van, amikor foltosan szárad a vízfesték után. :/

Multimedia papírból én eddig azt a nagy, kék Canson füzetet próbáltam. Az spirálos és perforált, ami nagyon nem a kedvenc formátumom. Én is inkább a fűzött dolgokat szeretem. A papírja okés, bár ott minden lap egyik oldala van bevonva azzal a cuccal, amivel a vízfestő papírokat szokták. Szóval kicsit fura. Természetesen az alcohol markerek átütnek, mint mindenen (nekem Shinhan Touch Twin van).

Aztán volt már Leichtturm1917, a Sketchbook változat (van sima füzet, ott vékonyabb a lap). A vízfestéknél hullámosodik, mint minden nem vízfestő papír. Nem meglepő. Az alcohol market szintén átüt, megintcsak evidens. Amúgy baromi jó papír, vastag, fehér, nekem nagyon bevált. Az átütött részeknél én simán beleragasztok külön papírdarabokat, vagy jó megoldás még valami átlátszatlan, sűrű festék (akril, vagy pl. nekem gouache van, bár konkrétan ebben nem próbáltam).

Most egy Talens Art Creations füzetem van. Vékonyabb, mint a Leuchtturm, kicsit sárgás a lapja, de nekem tetszik. Szerintem a markerek jól néznek ki benne, bár szerintem minden füzetben kötelező egy swatch page.

Vízfestéket nem próbáltam. Rájöttem, hogy sokkal praktikusabb a vízfestést erre való papíron csinálni, ha a nagyon minimumnál többet akarsz csinálni. Minimális rétegezésnél nem érdemes kockáztatni. A gouache viszont jó benne. megintcsak picit hullámosodik, ha vizesebben használom, de nem gáz.

Amit még szeretek, az a tustoll. Mindkettővel működik.

A Leuchtturm drága. Nagyon, egy A4-es simán lehet 8-9 rugó. Sok oldalas, de akkor is. Ha gyorsan végigszaladsz rajtuk, akkor nem éri meg.

A Talens olcsóbb, 3 ezer körül már kapsz. A Leuchtturm papírja vastagabb, de nekem ez jobban megéri.

Nekem személy szerint az működik a legjobban, hogy mondjuk egy Talens füzet, + egy csomag jó vízfestő papír. Ha nagyon minimum vízfestéket dobnék a vázlatra, akkor oké, ha meg akarok tenni bele egy kis energiát, akkor jön a rendes papír és maximum beragasztom. A Panton bolt saját márkását szeretem, meg a Bockinford is jó cucc.

2021. ápr. 4. 16:16
 3/7 A kérdező kommentje:

És a Talens milyen kötésű? A spirálos füzetektől a falra mászok:D

Nekem most kemény kötésű, azt hiszem A/5-ös Canson füzetem van. Imádom mert ugyan a markerek átvéreznek de már nem egyszer festettem tele egy egész oldalpárt vízfestékkel és gouache-al, persze nem agyonvizezve

Ezt a füzetet használom már négy éve de marhára zavaró szerintem, hogy nem fekszik ki ha kinyitod:/ bár most barbár leszek és leszedem a kemény borítást hátha működik úgy XD

2021. ápr. 5. 09:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Laposra nyílik, normál könyv kötésű. Ilyen kamu bőr a borítója, van piros, fekete, meg fehér. A Leuchtturm kötése kicsit szorosabb (ebből millió szín van, nekem sárga volt), a Talens lazább. Mindkettőn van gumi és van bennük könyvjelző szalag. A Leuchtturm végén van egy zseb, a Talensben nincs, de azt kb. 2 perc munkával tudsz csinálni.

A Leuctturn nekem is A5-ös volt, a mostani Talens A4. Talensből van horizontális forma, meg négyzet it, bár a négyzetes nekem kicsi lenne. Az Illo nekem azért lenne jó, mert abból nem csak mini van négyzet alakban, de hát ezt van. :/

Elvileg a Crescent cég gyárt egy Rendr nevű füzetet, amin SEMMI nem üt át. Kicsit szkeptikus vagyok. Másrészt az megint amcsi cég és én még sehol nem találtam.

Van egy angol webshop, a Jackson's. Ott elég sok olyan cucc van, amit itt nem kapni és a szállítás sem annyira veszélyes. Ott néha körbenézek.

Milyen fajta vízfestéket/gouache-t használsz? Nekem a kis pöti fehér dobozos Winsor van, az bevált, csak a fehéret cserétlem egy Pannon Colours Payne szürkére, akiknek a gouache készletük is meglepően jó.

Nagyon kipróbálnék valami extrásat, mondjuk egy Daniel Smith készletet, de olyan drága, hogy sírok tőle.

2021. ápr. 5. 12:56
 5/7 A kérdező kommentje:

Hát a vízfestékem Van Gogh-os, a gouache azt hiszem Himi (aliexpressen rendeltem kipróbálni)

Köszi a tippeket! Az angol webshopból mennyi a szállítási költség?

2021. ápr. 5. 12:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Milyen a Van Gogh? Meg vagy elégedve?

Változó, annak a függvénye, hogy mit és mennyit rendelsz. 22 euró alatt nincs vám, felette nem tudom, hogy működik.

Most pl. hozzáadtam a kosaramhoz a pici Winsor palettát, sima nemzetközi postával 1.30 font. Hozzáadtam 2 tollat, maradt ugyan annyi. Szerintem a csomag mérete alapján kalkulál, nem tételenként, mert ha teszed oda egy nagy benga füzetet, akkor felmegy, kb. 3 fontra.

2021. ápr. 5. 13:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon jó!!!! Egyeltalán nem jönnek le a pigmentek miután megszáradt! Nekem egy nagyobb fajta van, abban van ecset is és egy fekete tubusos festék, szerintem akril, meg egy fehér keverni de én inkább highlight-okhoz használom (bocsi már nem tudom mi ez magyarul)

Hát ha feladsz postán valamit és teszem azt egy a4es 5 cm magas dobozba belesuvasztasz mindent amit fel akarsz adni akkor ingyen postázol az országon belül úgyhogy lehet ezért

2021. ápr. 22. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!