Milyen verses könyveket javasoltok?
Én mostanában dalszöveg gyűjteményekre kaptam rá, amik ha jók, fel sem tűnik, ogy valójában zenére lettek írva, így ha nem gond ilyet ajánlanék teljes szívből.
Lovasi András - Még nem összes
Bérczesi Róbert- Bérczesi Robi dalszövegkönyv (ezt még nem olvastam, de épp úton van hozzám)
Varró Dániel: Bögre azúr, Szívdesszert
A Szívlapát és Lehetnék bárki versantológiák
Grecsó Krisztián verseskötetéből az első blokk is ide tartozhat, ez a Magamról többet, a többi vers elég súlyos benne, főleg a Balázsolás ciklusban.
Szabó T. Anna weboldalán is lehet találni néhány munkáját, esetleg érdemes azt is megnézni.
Versekről kevesebbet tudok nyilatkozni, inkább prózát olvasok, de ezeket mind olvastam. Grecsó versei nem könnyűek annyira, de a kötet elején a szerelmes ciklus beleillik a sorba mégis.
Áprily Lajosnak gyönyörű táj- és állatos versei vannak, süt belőlük, hogy szerette a természetet (Ősz, Ti-ti-ti, Ajánlás, Március, Gyönyörű napok, Októberi séta, Rabló, Fegyvertelen vadász dala stb.). Radnóti Miklós tájverseit pedig azért szeretem, mert elképesztő módon személyesíti meg a növényeket és a természeti jelenségeket. (Naptár, Zápor után, Hajnal, Éjszaka, Erdő, Mese, Esti búcsúzkodó, stb.) Szóval mindkét költőtől érdemes venni egy összes versek gyűjteményt!
Bónusz ajánlatom, ha igazán jót akarsz szórakozni: olvasd el Romhányi József Szamárfül című kötetét! Pici könyv, de tömör gyönyör, halálosan vicces! És azok a rímek! Remek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!