Ajánlanátok olyan könyvet, ami sorozatgyilkosságról szól, vagy a főszereplő pszichopata/szociopata, esetleg valamilyen személyiségzavarral küzd? Angol nyelvű is jöhet! :)
Mostanában rákaptam az ilyen témájú sorozatokra, szeretnék könyvben is olvasni ilyesmit. John Cleaver sorozatról hallottam, annak beszerzése tervben van már. Angol nyelvű könyveket is fogadok, szoktam olvasni ezen a nyelven is :)
19/L
#1 Köszi, ez érdekesnek tűnik ^^
#2 Igen, azt ismerem, az a John Cleaver könyvsorozat első része. Azt jövő héten tervezem megrendelni. Azért köszi :)
Jöhetnek még :)
Patrick Süskind - Parfüm
(Lebilincselő fiktív történet egy középkori pszichopatáról.)
Stephen King - A jó tanuló
(Egy német háborús bűnös és egy pichopata kisfiú hajmeresztő "barátságáról" szól.)
Robert Merle - Mesterségem a halál
(Nem olyan egyértelmű a főszereplő mentális problémája, de tekintve, hogy ő a gázkamrák feltalálója, az egész könyvet belengi az őrület.)
Thomas Harris - A bárányok hallgatnak
(Ezt gondolom, nem kell bemitatni.)
William Golding - Legyek ura
(Ez inkább a tömegpszichózist mutatja be nagyszerűen, szóval csak félig-meddig témába vágó)
Anthony Burgess - Mechanikus narancs
(Ha a főszereplő nem egy elvetemült pszichopata lenne, akkor egy sima disztópikus műről lenne szó. Így viszont választhatsz, kivel szimpatizálsz: az erőszaktevő gyilkossal vagy az őt kegyetlenül megrendszabályozó rendszerrel.)
Robert Louis Stevenson - Dr Jekyll és Mr Hyde
(Tudathasagás kicsit misztikus és kicsit kidolgozatlan módon leírva.)
+1
Sylvia Plath - Az üvegbúra
(Egy klinkai depresszióban szenvedő lány meglepően zseniális önvallomása.)
Stephen King: Rage
Ezt csak angolul fogod megtalálni, mert rengeteg iskolai lövöldözést szült a könyv, úgyhogy be van tiltva a kiadása.
Jeff Lindsay - Dexter dühödt démonai
(meg ennek a folytatásai)
Ez szolgált alapul a Dexter c. sorozathoz.
Legzseniálisabb könyv a témában, igaz történetek sorozatgyilkosokról, a profilozás módszerének kialakulásával a középpontban.
Agathe Christie könyvek...
-ABC gyilkossagok
-Az Ackroyd-gyilkosság
-Szunnyadó gyilkosság
Ezek a legjobbak...
John Douglas-Mark Olshaker szerzőpáros bármelyik könyve:
Az előbbi alkotta meg a bűnügyi profilalkotást miután sorozatgyilkosokat interjúvolt meg míg az utóbbi egy hivatásos író aki segíti a volt FBI ügynököt az írásban. A Mindhunter című sorozat azonos című könyvük alapján készült. A nyelvezete angolul sem vészes.
Sabine Dardenne
Tizenkét éves voltam, felültem a biciklimre, elindultam az iskolába, és…
Ő volt Marc Dutroux-nak, a belga rémnek az utolsó áldozata és egyben túlélője. E könyvben írta le hánytatott történetét a híres-hírhedt pedofil sorozatgyilkossal. Angolul olvastam ezt a könyvet. A nyelvezete elég könnyű.
John Fowles
A lepkegyűjtő:
Ezt a könyvet még nem olvastam de annyit tudok, hogy e mű inspirálta Leonard Lake sorozatgyilkost.
Truman Capote
Hidegvérrel:
Talán ez az első true crime könyv. Egy valós történeten alapuló amerikai család lemészárlásáról szóló dokumentarista könyv ez. Az író közeli kapcsolatba került az egyik gyilkossal ( tudommal bele is szeretett a homoszexuális írónk ) ezért elég hitelesnek tűnik számomra. Remek olvasmány a történtek brutalitása ellenére.
De Sade márki
Szodoma százhúsz napja:
Ennek az embernek a nevéből ered a szadizmus fogalma. A történet négy gazdag férfi gyilkossággal és elnyomással teli 4 hónapjáról szól. Erős gyomor kell hozzá.
Rudolf Höss
Auschwitz parancsnoka voltam:
Ez egy száraz de érdekes alkotás. Közelebbről megismerhetjük a világ egyik legnagyobb tömeggyilkosát.
Guillaume Apollinaire
Tizenegyezer vessző:
Mony Bebascu, a szadista román herceg szexuális világjárását kapjuk kézbe elég nyers, brutális módon költői hangnemben.
Malota László
A vér íze:
A legjobb magyar sorozatgyilkosos regény mely egy budapesti pszichopatáról szól.
murderpedia.com
Ez az oldal egyfajta enciklopédia a világ gyilkosairól.
Remélem segíthettem ajánlásaimmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!