Mitől lesz jó egy Wattpad borító?
Nekem nincs. Mármint nem a borító, hanem a leírás alapján olvasok Wattpadon. Persze, ha jó a borító, az még egy plusz lehet. Őszintén nem tudom, hogy mitől lehet jó egy borító... Nekem leginkább az a fontos, hogy legyen valami köze a könyvhöz, de mondjuk ne lője le a poént, vagy a végét. Plusz, hogy a színek összhangban legyenek, j legyen ránézni.
Remélem tudtam segíteni egy kicsit!
Nekem nem igazán számít, milyen a borító, bár tény és való, hogy egy egy jó borítón néha könnyebben megakad az ember szeme, mint azokon, amiknek nincs.
És tényleg az a legjobb, ha gyakorolsz. Készíts el borítókat random, álltalad kitalált történetekhez, például. Figyelj az elrendezésre, hogy ne legyen túl zsúfolt a borító, összhangban legyenek a színek, meg hogy illjen a betűk stílusa a sztorihoz. Tehát például egy romantikus könyvhöz amolyan puccosabb betű stílus passzol.
Bár szerintem sem egy borító határoz meg egy könyvet (különösen Wattpadon), egy-két dolog van, amire érdemels lehet odafigyelni.
Fontos, hogy a borító tükrözze a könyved tartalmát.
A cím, és minden amit ráírsz, legyen jól látható és olvasható, a színek harmonizáljanak, de az írás és a kép ne olvadjanak egymásba.
Javaslom, hogy ne használj ismert emberekről képeket (kivéve, ha fanfiction könyvről van szó).
Ne használj rossz minőségű, elmosódott képeket, különösen ha nagyítani akarod őket, mert az csak tovább ront rajtuk.
Figyelj a méretre! Watpadon a könyborító mérete 512*800 pixel méretű
Ne legyen telezsúfolt a kép, az csak ront az összhatáson. Olyan kicsi a kép az oldalon, hogy tüzetesebben nem igazán fogják úgysem olvasgatni. AZ jó, ha egy borító részletesen kidolgozott, igényes, de ne legyen rajta minden miliméteren valami. Elég a cím, az író neve, esetleg a könyv műfaja vagy egy rövid idézet belőle.
Nekem ennyi tanácsom van, én ezek alapján szoktam elkészíteni a borítóimat, remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!