Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok romantikus könyveket...

Tudnátok romantikus könyveket ajánlani?

Figyelt kérdés

Sajnos sokat olvastam, amik nem tetszettek, de pár anime és light novel meghozta a kedvemet, úgyhogy segítséget kérnék!

- Férfi főszereplő legyen

- Komoly témát boncolgasson

- Ne fantasy legyen! Nem zavar, ha van benne természetfeletti, de ne legyen fantasy! Egy időben az ilyen regényektől az árnyvadászok, csillogó vámpírok, meg fényűrlények vették el a kedvemet

- Középiskolai környezet előny. Ez nem fontos, tehát ajánlhattok olyat, amire ez nem igaz, de - lévén én is ilyen korú vagyok - ezekkel jobban tudok azonosulni.

- Legfontosabb: a fiú ne legyen élből nagyon menő, nagyon népszerű, nagyon jóképű!

Hangulatban ilyeneket keresek (eddig három romantikus regényt olvastam, amit szerettem is, ebből kettő tartozik ezekbe a kategóriákba):

- Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai (hülye cím, ráadásul nyelvtani hiba is van benne, de a regény ettől még a kedvenceim között van)

- Tempest (marha rég olvastam, de kellemes emlékeim vannak)

Meg animék közül is mondanék párat, amikhez hangulatban közeli regényeket kérnék:

- Clannad: After Story

- Bunny Girl Senpai

- Your Lie in April

- Tsuki ga Kirei

Ezeket az animéket akkor is kötelezőképpen ajánlom, ha idegenkedtek az ázsiai kultúrától! Zseniálisak.

Köszönöm a segítséget!

2021. febr. 24. 16:07
 1/5 anonim ***** válasza:
54%

Off Campus -, Briar U-, Ez a srác-, Egy nap talán-, Gyönyörű sorscsapás sorozatok.

Külön álló könyv:

- A legkedvesebb szomszéd

- A romboló

- Szívtipró pilóta

-Velünk véget ér

Illetve Vi Keeland könyvei, én eddig a Beosztottat, a Megbízót illetve az Órákon át kívánlakot olvastam, ezeket tudom ajánlani, de azt mondták, a többi is nagyon,jó:)

Illetve a Szexi szelfi, és a Szeress és hazudj sorozat :)

Remélem segítettem!😊

2021. febr. 24. 22:38
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Kicsit jobban érdekelnének azok, amik kimozdulnak a tinirománc kategóriából. Nem tudom, hogy ismered-e (vagy nézel-e animéket), de hangulatban kissé a Clannad: After Story-ra vagy a Your Lie in April-re hajazókat keresek, (vagy Bunny Girl Senpai-hoz, de mivel ez egy regényadaptáció, ehhez ,,hasonlót" már találtam is. :D)

Amúgy ha kicsi affinitásod is van az animékhez, akkor ezt a hármat nagyon-nagyon ajánlom neked! :D

2021. febr. 24. 22:48
 3/5 anonim ***** válasza:
54%

Kelly Oram - Cinder & Ella - pocsék a borító, én e miatt majdnem nem is olvastam el, de lélektanilag mélyebb köynnvről van szó. Aztán lehet hogy csak azért éreztem annak mert volt egy, a főszereplőéhez hasonló, (habár szerencsére jóval kisebb) de a mai napra is kiható sérülésem, szóval eléggé tudtam a problémáival azonosulni. De még e nélkül is sokkalta jobb, mint amit attól a pocsék borítótól és leírástól várna az ember. Nagyon mérges vagyok a kiadóra. (középsulis)

Simon Elkeles Tökéletes kémia sorozat. a srácok részéről alapvetően egy komolyabb banda hátteret mutat be, a lányok részéről pedig általában más, szintén komolyabb témák is felmerülnek. (középsulis)

Tamara Webber - Easy Egyszeregy itt leginkább a srác háttértörténete a durvább és hogy hogyan próbál túllépni rajta (egyetemi)

Callie, Cayden és a véletlen (elfelejtettem az írót) - itt mind a két szereplő eléggé durva háttérrel rendelkezik és a jelenben mind a ketten szenvednek tőle. (egyetemi)

E. Lockhart - A hazudósok. Hát. ez eléggé másmilyen, mint a többi, de ezt mindenképpen ajánlom. Az a baj, hogy nem lehet elmondani, hogy miért is olyan különleges ez a könyv mert akkor elárulnánk a lényeget. (középsulis ha jól emlékszem)

Kendare Blake - Vérbe öltözött anna : ez mondjuk szellemes de szerintem különleges. nem az a tipikus fantasy. (középsulis)

2021. febr. 25. 20:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, borzasztóan sokat segítettél! :DD
2021. febr. 25. 20:33
 5/5 A kérdező kommentje:

Amúgy a fantasy-val nincs is bajom, az a két könyv, amit megemlítettem, azokban is van fantasy elem. A Tempestben a srác időutazó, a másikban pedig időhuroktól kezdve testcseréig minden van.

A fantasy alatt azt értettem, hogy nem Twilight, Alkonyat, Luxen, Üvegtrón, Végzet ereklyéig vagy hasonló stílusúak legyenek. Ergo egy kis fantasy elem még akár javíthat is rajta. :)

2021. febr. 25. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!