Melyik jelenleg a kedvenc konyvetek? Miért éppen?
Walter M. Miller, Jr. - Hozsánna néked, Leibowitz! - mert szerintem nagyon jól megragadja az emberi természet lényegét.
Kurt Vonnegut - Halálnál is rosszabb - mert szerintem ez a legszebb könyve Vonnegutnak (noha valójában csak amolyan esszégyűjtemény).
És nem csak jelenleg kedvencek.
Kundera- A let elviselhetetlen konnyusege
Nekem mar par eve ez a kedvencem, habar rengeteget olvasok, van tobb konyv is, amit szeretek, de ez fogott meg talan a legjobban.
Fert Mónika: Felnőni tabuk nélkül
Aczél Petra: Neked van igazad? Érvelés és meggyőzés a gyakorlatban
Fiatalos szemléletű, igényes stílusú, korszerű tartalmú könyvek - nagyobb ismertséget érdemelnének. :)
H. D. Thoreau: Walden
Kőváry E. P.: Nem jön többé a drótostót
Jóga Vaszistha
simán lehet hogy az "agyhullámgebaszokban" más szerzők műveit megírjuk?!?
vagy valaki már hamarabb kitalálta leírta elmondta de mégis más szerzőként jelenik meg,lehetséges?!?
Igazából sok van, mindegyik másért, nem tudok dönteni.
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak (azért, mert nagyon jól bemutatja, hogy mennyire nehéz szellemi... vagy egyáltalán bármilyen értelemben hozzánk passzoló társat találni, ha különcök vagyunk... hogy a messze átlag alatti és messze átlag feletti tudással rendelkező emberek is szenvednek emiatt)
Ann Patchett: Életszonáta (kész szerelmesregény az operához egyrészt, de hiteles módon, másrészt sztem politikailag is nagyon valósághű ábrázolása egy puccsnak, túszejtésnek, politikai akciónak)
Jane Austen: Büszkeség és balítélet (remek társadalom - és jellemrajz, nemcsak egy romantikus regény)
Amy Tan: A gyógyító lánya + Mennyei örömök klubja (nagyon érzékletesen mutatja be azt, hogy 1-2 generáció óta Amerikában élő kisebbségek, ebben az esetben kínaiak hogy asszimilálódnak, mennyire fontos nekik a hagyomány, milyen generációs konfliktusok vannak)
Klaus Mann: Mephisto (remekül bemutatja, hogy hogy száll elmagától, és hogy lehet a politika bábjává egy művész... már ha lehet a főszereplőt a szó nemes értelmében annak nevezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!