Könyvtárba jártok, vagy megveszitek a könyveket amiket szeretnétek elolvasni?
Általában könyvtárba járok, mert sajnos nem tehetem meg, hogy megvegyem őket. Tudom, hogy anyukám jobb helyre is el tudja rakni azt a pénzt, ezért nem kérek tőle... :/
De például, amit már amúgy is alapból rengetegszer elolvastam, azt meg is vettük. :) Illetve egynéhányat, ünnepekkor. :)
Is-is. Vannak könyvek, amit elég egyszer elolvasni, azokat csak kiveszem a könyvtárból.
De már úgy is jártam, hogy kivettem valamit, elolvastam, visszavittem, pár hónap múlva újra kivettem, megint nagy élmény volt, harmadjára pedig már megvettem, hogy legyen saját példányom.
Persze olyanok is vannak, amiket azonnal megveszek, amint megjelenik, főleg a több kötetes könyvek, pl. S. King: Setét Torony-évekig vártam rá, mire teljes lett a sorozat. A nagy kedvenceim általában a polcra kerülnek, ha megengedhetem magamnak.
Könyvesbolt és antikvárium.
Volt, hogy 200-ért vettem könyvet antikváriumban, az már majdnem ingyen van. De az az érzés, hogy az az én saját könyvem, jó érzéssel tölt el. Szeretem ott tudni a polcomon.
Én régebben ha érdekelt valami, akkor megvettem, bár erre ritkán lehetett alkalom, mivel nincs saját pénzem, így általában az ünnepekre állítottam össze egy hosszú könyv listát. Aztán egy éve beiratkoztam a könyvtárba, azóta csak akkor veszek meg könyveket, ha nagyon tetszettek és szeretném őket a polcomon tudni, illetve ha nincsenek meg a könyvtárban. Más esetben nem, de ez egy remek gazdaságos megoldás, nagyon szeretek könyvtárba járni.
16/L
Én dolgozom, kapok fizetést, és úgy osztom be, ahogy nekem tetszik :)
Faluban lakom, ahol könyvtár nincs, viszont a közeli városban van egy kis Alexandra, ahova kéthetente betérek (csak körülszaglászni!). Ha valamit nagyon akarok, azonnal megveszem, lecsapok rá, és legfeljebb hó végére koplalok egy hetet. Sajnos meglehetősen szenvedélyes "ragadozó" vagyok, ami a könyveket illeti :)
Viszont regisztrálva vagyok egy netes könyváruházban is, ahol gyakorlatilag hetente más-más akciók vannak, és lehet antikvár könyvet is szerezni. Okés, hogy 600 Ft a házhozszállítás, de még így is nagyon-nagyon megéri, mert párezer forintból olykor 4-5 könyv is kitelik. Azon az oldalon is rendszeresen szétnézek.
(Bezzeg a jelenlegi télikabátomat már negyedik tele nem vagyok képes lecserélni, pedig akkor is turiban szereztem. Mondom, a szenvedély...:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!