Milyen fantasy könyvet ajánlanátok olyannak, aki még kezdő a műfajban?
Először is Tolkien és Lovecraft, mint a műfaj megteremtői. Tőlük szinte bármi, bár Lovecraft nem elsősorban fantasyt írt.
R. A. Salvatore: Sötét elf-trilógia (címek: Otthon, Száműzött, Menedék)
John Caldwell: Káosz (és az összes hozzá kapcsolódó további regény, novella, stb. - világszínvonalú MAGYAR művek!)
A Dresden tényleg nagyon jó ötlet. Urban fantasy, tehát a normál mai világban játszódik, szóval nem lesz annyira idegen.
Cornelia Funke - Tintaszív
Ez elvileg gyerekkönyv, de nagyon jó. Nem nehéz, könnyen felfogható, nem túl sötét, nem nyomasztó.
Nicholas Eames - A Wadon királyai
Kiégett, öreg hősök újra összeállnak, mert az egyikük lányát meg kell menteni. Baromi vicces. Olvastatja magát, jópofa történet.
Tolkientől inkább A hobbit. A Gyűrűk ura kicsit... zsáraz és hosszadalmas tud lenni. Értem, hogy mi a jelentősége a műfajban, de elsőre nem ajánlanám.
Lovercraft meg megint nem. Azt semmiképp.
Én kivétel vagyok, de nekem a Vaják nem volt akkora durranás, mint ahogy mindenki mondja.
Lányként a Cassandra Clare könyvek (romantikus, mellette fantasy), vagy mondjuk ugyanebből a típusból a Boszorkányok elveszett könyve trilógia, nekem abszolút kedvencem.
A Gyűrűk ura egyáltalán nem unalmas, imádom minden sorát, de gondolom ez is egyéni, kinek mi jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!