Szerintem a film alapján-után íródottak (mármint a 4, 5, 6)
De nekem még a Han Solo is tetszett.
Bár ez személyes vélemény, mindenkinél relatív.
A régi Thrawn trilógiát (birodalom örökösei?) mindenki szokta mondani, de azt én nem ismerem. A 2017-es Thrawn szerintem is nagyon jó, főleg ha nézted a Rebelst, mert egy időszálon futnak, és vannak kisebb utalások.
Én az újabb könyveket olvasom, a klónok háborúja előtt+közben játszódóak közül kb az összeset ajánlanám, de a szerintem Mester és tanítványa (Obi-Wan és Quigonnról szól) a legjobb a Thrawn után
Darth Plaguies James Luceno-tól. Gyakorlatilag az alapja az egész történetnek, nagyon alaposan bemutatja, hogy Sidius miként építette fel mesterével a hatalmat a háttérben. Tele ármánykodással, fordulatokkal, politikával, sok-sok utalással, gyakorlatilag kiegészíti a történetet, mindenképp kötelező darab, még ha sajnos már csak a Legendák kategóriába sorolják.
Karen Traviss Republic Commando sorozata is szerintem nagyszerű, főleg ha szereted a klónok háborúja érát. Érzelem gazdag, karaktercentrikus,izgalmas könyvek.
Kánon: Sötét tanítvány, Sith Nagyurak, Új hajnal, Mester és tanítványa.
Legenda: Darth Bane trilógia, Old Republic könyvek(utolsót kivéve), Thrawn trilógia, Kirajzás, A túlélők keresése, Sötét Nagyúr, Darth Plaguies.
Kánon: én még a Mester és tanítványán kívül Claudia Gray többi könyvét is ajánlom (Vérnonal, Leia, Elveszett csillagok). Ezen kívül még az Ahsoka, A végső dobás, Az Ellenállás újjászületése, Dooku, Tarkin, Bizonyos szemszögből és az új filmek könyvváltozatai is nagyon jók szerintem. Meg ígéretesnek tűnnek a hamarosan megjelenő High Republuc könyvek is.
Legendák: a fentieken kívül még a Kenobi, és az utolsó itthon kiadott, a Vérvörös Birodalom is remekmű, bár nekem még nem volt szerencsém végigolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!