Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Jo Nesbo könyvek közül szerint...

Jo Nesbo könyvek közül szerintetek melyik a legjobb és a legrosszabb? És melyik a legbrutálisabb?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm a válaszokat!

2019. dec. 15. 16:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Hóember a legjobb, talán az is a legbrutálisabb. Az első rész szerintem a leggyengébb.
2019. dec. 16. 10:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A Hóembert semelyik könyve sem űbereli :) !
2019. dec. 28. 18:13
 3/4 anonim ***** válasza:

KISSÉ SPOILERES

Én kilenc hónap alatt olvastam el a Hole sorozat első 5 részét, így ezekről tudok nyilatkozni. Most 2-3 hónap szünetet tartok a sorozattal, ugyanis nagyon magával ragadó kötetek, de ezekhez a sztorikhoz kell idő, hogy emésztődjenek.

Az első rész, a Denevérember nekem nagyon bejött, volt egy sajátos hangulata, nem értem, sokan miért értékelik le. Oké, persze nincs benne annyi csavar mint a 3-4-5. részben, de szerintem akkor is egy korrekt detektívregény, rengeteg értékes történelmi ismerettel megspékelve.

A második, a Csótányok, na számomra ez a sorozat leggyengébb része. Olyan semmilyen, plusz Ázsia nekem amúgy is egy távoli és taszító vidék, ez a könyv sem hozott hozzá közelebb, sőt. Harryn kívül nincs benne egyetlen karakter sem, aki (számomra) kedvelhető lett volna. Egyedül egy olyan személy megjelenése miatt pozitívum a kötet, aki majd a későbbiekben fontos lesz, egy megtermett férfiúról van szó. Szóval ez a rész nekem egyáltalán nem jött át, de be sem nagyon.

A harmadik, a Vörösbegy, nekem eddig ez a legerősebb. Sok történetszál, amelyek logikailag kifogásolhatatlan módon érnek össze, rengeteg új karakter megjelenése, végre Norvégia, sok csavar, elmés történetvezetés. Nem is csodálom, hogy magyar nyelvre ez lett először lefordítva.

A negyedik, a Nemeszisz. Ebben is van sok cselekményszál, sok logikai csavar, pár ellentmondásás - de azért érdekes - karakter, de összességében azt éreztem, hogy Nesbo - vesztére - a Vörösbegy agyafúrt hangulatát akarta átültetni ebbe a kötetbe. Nem igazán sikerült, emiatt kicsit néhol erőltetett a sztori, de összességében ez is egy nagyon jó könyv, de nekem ezt volt a legnehezebb végigolvasnom. Itt már erősen kezdenek előtérbe kerülni Harry megérzései.

Az ötödik, a Boszorkányszög. Én az eddig olvasottak közül a legkegyetlenebbnek ezt tartom. Gyakorlatilag itt is két cselekményszál van, de azok végig párhuzamosan egymás mellett futnak. Nesbo itt szerencsére elengedte ezt a "wannabe Vörösbegy" hangulatot, de ezt a történetet sem éreztem elég kiforrottnak. Viszont itt lehet, hogy a végkifejlet rossz emléke mondatja ezt velem, mert az számomra az egész könyv utóélményét tönkrevágta. De miközben olvastam, jól éreztem magam.

Az általam az első öt kötetből megállapított rangsor a következő:

1. Vörösbegy

2. Denevérember

3. Nemeszisz

4. Boszorkányszög

5. Csótányok

dec. 3. 19:00
 4/4 anonim ***** válasza:

#3 vagyok

Most jut eszembe, hogy mivel a kérdés nem a Hole sorozatra koncentrálódik, hanem Nesbore, tudom ajánlani még a Fejvadászok c. könyvet, a maga módján az is elég kegyetlen.

dec. 4. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!