Ajánlanátok néhány angol nyelvű könyvet?
Ezt nem olvastam, nem az én világom. A YA fantasy nem a legnagyobb kevencem, de akkor ajánlok párat.
Leigh Bardugo - Shadow and Bone
Joseph Delaney - Wardstone Chronicles
Lene Kaaberbol - The Shamer Chronicles
Cornelia Funke - Inkheart
Rachel Aaron fantasy könyvei sem bonyolultak.
Diana Lowland - White Trash Zombie (nem félelmetes, inklább vicces és egyszerű a story, normál mai világban játszódik)
Darren Shan könyvei, pl a vámpíros sorozata. Rövidek és egyszerűek.
Ha lehet felnőtteknek való fantasy is, ha nem bonyolult, akkor Jim Butchertől a Dresden Files. Az első párat iszonyat gyorsan le lehet darálni, utána meg már annyira beszippant, hogy megy magától.
A They Both Die at the End-et még nem olvastam, de az író másik két könyvét igen, azokat tudom ajánlani. A History Is All You Left Me se jelent meg még magyarul tudtommal. Illetve, ha érdekel az LGBTQ+ téma, akkor:
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue (a kitalált amerikai elnök fia és az angol herceg bonyolódik szerelmi viszonyba, nagyon aranyos könyv)
Sophie Gonzales: Only Mostly Devastated (a Grease/Pomádé/High School Musical sztorija feldolgozva)
Phil Stamper: The Gravity of Us (egy asztronauta fia van a főszerepben meg a NASA)
Igazság szerint elég sok angol könyvet ismerek, nem tudom pontosan milyen műfajban keresgélsz YA-n belül, az általad említett könyvből indultam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!