A Harry Potter első részében miért nem avatta be Mógus és Voldemort Pitont, így biztosan megszerezték volna a bölcsek kövét?
Mert Voldemortnak az ég világon semmi oka nem volt arra, hogy megbízzon benne, viszont orbitálisan megszívta volna, ha elkapják.
Ha jobban belegondolsz: Piton bá' ugyan ott maradt, ahová tette (a Roxfortban), de ahhoz képest, hogy szabadlábon volt a kisujját sem mozdította sem Voldemort megtalálása, sem a többi halálfaló összefogására, se semmi. Viszont túl sok időt töltött Dumbledore közelében így simán benne volt a pakliban, hogy átállt. Viszont a valamelyik későbbi kötetben van arról szó, hogy nem volt egyszerű meggyőzni Voldemortot a hűségéről.
Piton elárulta Voldemortot annak halála előtt. Erről Voldemort tudomást szerzett, a Tűz serlegében például ezt mondja:
"Egy, aki végleg hátat fordított nekem... Rá természetesen halál vár."
Ráadásul Piton végig gyanakodott Mógusra, amit gondolom Voldemort is úgy értelmezett, mint Piton Dumbledore iránti hűségét.
Az előttem lévők nagyon jól elmondták.
Akkor éppen Voldemort nem bízott meg Pitonban, hiszen ő csak annyit tudott, hogy Piton Dumbledornak dolgozik.
Én úgy tudom, hogy nagyrészt Mógus volt a teste irányítója, és ő azt hitte, hogy Piton csak le akarná leplezni (ami egyben igaz volt).
Viszont szóljatok ha tévedek, de lehet, hogy Pitont beavatták és már akkor is jászotta a kettős vagy hármas (nem tudom ez minek nevezhető) ügynököt.
"Egy, aki végleg hátat fordított nekem... Rá természetesen halál vár."
Itt azt hiszem Igor Karkarovra gondolt, a Durmstrang igazgatójára. Ugyebár ő is Voldi oldalán állt eredetileg, de több halálfaló társát is feldobta amiért cserébe szabadon engedték. Később meg is ölték őt árulásáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!