Ki az aki adott már ki könyvet?
mármint ez, hogy lehetséges? Olyan kíváncsi vagyok rá, h ez hogyan zajlik:D ha valakinek van tapasztalata, vagy tud a témában kapcsolatban vmit az írjon:D
köszi:)
igen én a Twilight Saga -t tudom felhozni példának. azt olvastam, hogy az írónőt rengetegen visszautasították és tessék világsiker(na jó az igaz h a filmet nemszeretem de a könyv az nagyonjó)
jólenne ha valaki tudna segíteni már kettőnket is nagyon érdekelne:D:)
Szerintem sokan álmodoznak arról,hogy kiadják a könyvét.Én magam is.
Néztem a novum.hu oldalát,ahol viszonylag sok új és kezdő író könyvét kiadják,beküldöd nekik a kéziratot,emailben azt hiszem,aztán döntenek arról,hogy kiadják-e.Hosszú folyamat,ugyanis korrektorok és szerkesztők nézik át,tesznek javaslatokat.De valami stikli biztos van benne,vagy önköltséget kell fizetned,nem is keveset,de részesülhetsz a jogdíj töredékéből,mert az a kiadó úgy gyártja a könyveket,ráadásul ismeretlen emberek könyveit,hogy én részemről egyet sem vennék meg onnan.Ha gondoljátok,nézzeték meg az oldalt.Én sok kiadónak elküldeném emailben,a regény részletét,nem az egészet,mert abba sztem bele se kezdenének.Előtte nem árt tudakozódni,hogy milyen a kiadó profilja,mert ha pl. fantasy-t akarsz írni,de ők csak szépirodalmat adnak ki,akkor kampec.A visszautasítás benne van a pakliban.
Plusz egy kezdő szerzővel úgy vannak,hogy vagy megéri,vagy nem,de inkább nem,és ilyenkor a te pénzed látja kárát,aztán vagy megtérül vagy sem.
Ami kell hozzá: kitartás,türelem,tehetség,olyan írásmű,amely felkelti az érdeklődést,újként hathat a könyvpiacon,ha nem is fantáziadús ötlet,kiválóan van megírva,szorgalom,addig javítsd,amíg tökéletesnek nem látod,ha már te úgy gondolod,hogy nem jó,akkor mások sem fogják jónak látni.Olvastasd el minél több emberrel előtte,kérj őszinte véleményt,nézd te is kritikus szemmel.Reálisan lásd a dolgokat.Tényleg tudsz írni? (Vagy ez csak egy olyan fellángolás,mint a Megasztár némely jelöltjéé,hogy tud énekelni,aztán kiderül,nincs is hallása? )
Ha mindezek megvoltak,pozitívak a visszajelzések,akár küldheted is.A lényeg,hogy soha ne add fel.
Az sem árt,ha protekciód van,pl. az Eragon írójának a szülei könyvkiadót vezetnek.Mily meglepő.
Tanultam könyvkiadást,voltam is gyakorlaton egy-kettőnél,nem a levegőbe beszélek,persze nem biztos,hogy pont úgy van,ahogy leírtam,de sztem igencsak megközelíti a valóságot. :DDDD
A Novum könyvkiadó a könyvemet pozitív kritikával illette, és fel is ajánlotta, hogy örömmel kiadják nekem, ha befizetek fél millió forintot. Az hagyján, de lerakart mondatni velem a szerzői jogaimról! Hát hülye vagyok én?
Én ajánlanám neked, amennyiben érdekel , hogy magánkiadásban jelentesd meg a könyvedet. A Könyvműhely honlapjára menj fel! Ez a fajta kiadatás is pénzbe kerül, de ez teljesen elfogadható, mind anyagilag, mind erkölcsileg! És még a terjesztésben is segítenek!
köszi szépen:)
am mi a könyved címe?:)
Na igen,azt gondoltam,hogy valami ilyesmi lehet a Novummal,mert hogy nem kizárólag önszántukból adják ki azt a rengeteg,első szerzős könyvet,az biztos.A jogaidról pedig sose mondj le! Jól tetted,utolsó válaszoló,hogy inkább máshogy próbálkozol.
Én is azt fogom tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!