Mennyit olvastok átlagosan és mi volt a legtöbb egy ülésre?
Sajnos én izgő-mozgó vagyok, így nem tudok terjedelmesebb mennyiséget elolvasni egyszerre. Átlagosan 50-70 oldal, utána több óra szünet (mozgás) kell, de inkább 1 napot hagyok.
A legtöbb nekem egy ülésre (pisi, ivószünettel) 160 oldal. Ez a rekord.
Az Antilányregényt (300 oldal, viszonylag nagy betűkkel) olvastam ki egy szuszra még régebben.
De mostanában örülök, ha 50 oldalt elolvasok hetente.
Stephen Kingtől a Ragyogás.
Este lefekvésnél elkezdtem, hogy pár oldalt olvasok aztán szunya.
Aztán egyszer csak bejött a szobába az anyám, hogy jövök-e reggelizni. Mondtam, hogy igen, de már csak kb 15 oldal van, előbb befejezem.
30 oldal/ nap ( 1,5 óra) az átlag, többre nincs időm, mert ott a párom, munka, háztartás, más szabadidős tevékenységek is.
És általában 2 könyvet olvasok párhuzamosan, 20 oldal az egyikből, 10 oldal a másikból. Ezekből az egyik jellemzően regénysorozat ( napi 10 oldal), a másik 1 részes kötet ( napi 20 oldal).
De nem is akkora baj, hogy nem haladok gyorsan. Szeretek 1-2-3-4 hétre belemerülni 1-1 történetbe. Persze oldalszámtól függ meddig tart ki 1 kötet. Ha ennél sokkal többet olvasnék , azt anyagilag már nem is tudnám finanszírozni. Így jelenleg 2-3x több könyvet veszek évente, mint amennyit elolvasok. Nekem ez így megfelel. Így akár pár hónapos vásárlás kihagyás miatt se fogyok ki az olvasnivalóból. Pl most ez jól jött, van bőven olvasni valóm , viszont a covid intézkedések miatt nagyon durván csökkent a fizetésünk, így jó pár hónapig nem tudok könyvet venni.
Könyvtárba meg nem szeretek járni, mert vissza kell adni a könyvet😂 Amíg van helyem addig biztos nem veszem igénybe.
Jelenleg, amiket olvasok
Joe Hill: A szív alakú doboz
JR Ward: Fekete tőr testvériség sorozat 6. része
A rekordom egy vasárnap 300 oldal körül volt, de akkor reggel 8 és éjfél közt egész nap csak olvastam, wc és kaja kivételével, Stephen King: 11/22/63 2. része volt.
30-80 oldal, attól függ, hogy mit olvasok, mekkorák a beták, van-e háttérzaj (Tv vagy beszélnek hozzám).
Amikor magyarul kijött a hatodik Harry Potter, egy nap alatt elolvastam az egészet, és tényleg vagy pisi- meg kajaszünetet tartottam.
Az elmúlt két hétben 4 könyvet olvastam el (nem minden nap olvastam).
Tegnap kezdtem el S. K. - Az Intézet c. könyvét, tartottam két nagyobb szünetet. Ma reggel befejeztem (496 oldal).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!