Hogy tudok egy mesekönyvet kiadni?
Sziasztok kedves tagok 🙂
Elkezdtem írni egy mesét,amit szeretnék majd én illusztrálni is, csak nem tudom hogy egyáltalán eladható lesz e!? Hogy működik ez? Hova kell be küldeni a kész mesét? Melyik kiadót ajánlanátok?
A válaszokat előre is köszönöm 🙂
Ez sajnos nem ilyen egyszerű. Ha van rá 1-2 milliód, keress rá a magánkiadás szóra, és küldd el az ott talált kiadóknak, ők elintézik a pénzedért a technikai részét, de az eladásban, hiába ígérik, nem tudnak segíteni.
Másik variáció, hogy megkeresed a mesekönyvekkel is foglalkozó kiadókat, és mindnek elküldöd a művedet. Valószínűleg egyáltalán nem fogsz választ kapni, mert ajánlás nélkül ez nemigen megy, de azért megpróbálhatod. A nem fizetős kiadás a népszerű íróknál nem probléma, mert az ő könyveiket veszik, de kezdőkkel nemigen foglalkoznak, mert nincs belőlük ismeretlenül haszon. Ha mégis, akkor a könyvet a kiadó megpályáztatja állami támogatásra, amiből a kiadást finanszírozhatják. Kezdő író nem kap pénzt a könyvéért, csak iksz példányt, örüljön, ha kiadják úgy, hogy nem neki kell fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!