Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok jó könyveket?

Ajánlanátok jó könyveket?

Figyelt kérdés

Milyen szépirodalmi könyveket ajánlanátok egy 16 éves lánynak, ami komoly dolog, de mégis tudnám kikapcsolódásként olvasni, és nem mondatonként kéne bogarásznom a burkolt lényeget, mint például a Babits Mihály által fordított Isteni színjátékban, ami egyébkébt nagyon tetszett, csak nem tudtam elég gördülékenyen olvasni.

A válaszokat előre köszönöm!! :)))

2020. nov. 23. 00:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Jean Eyre? Szerintem az egyik legjobb könyv.
2020. nov. 23. 04:21
 2/10 D-Mano ***** válasza:
100%
Victor Hugo: A párizsi Notre-Dame
2020. nov. 23. 08:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Esti Kornél - Kosztolányi Dezső

Novellák, de van köztük kapcsolat, kicsit metafórikusak, de nem nehéz rájönni a dolgok jelentésére. (Pl a vonat megállói = az emberi élet állomásai)

Az átváltozás - Franz Kafka

Konkrétan ez az egyetlen háziolvasmány amit szerettem. (Szeretem a sci-fit meg az alakváltást, s nem úgy olvastam, ahogy az elemzésében kellett volna, hanem mindent szó szerint értve. 😅 )

Őrült sikerem a tébolydában - Karinthy Frigyes

Egy novella, de kár kihagyni.

+ elvileg H. P. Lovecraft írásai is szépirodalomnak tekinthetőek. De nem tudom, szereted-e a kozmikus horrort.

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__10410926..

2020. nov. 23. 09:38
 4/10 Mysphraghmuthosis ***** válasza:
100%
Charles Dickens: Karácsonyi ének.
2020. nov. 23. 09:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm eddig mindenkinek!! :)))
2020. nov. 23. 16:35
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
Bogáncs, Tüskevár, Egri csillagok, A kőszívű ember fiai, Kisherceg... ennyi kapásból (10 mp kb.)
2020. nov. 23. 22:29
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, bár ezeken olyan 5-6 évvel ezelőtt túlestem.:DDDD

Bár nem, a kőszívű az hetedikben volt kötelező. Most vagyok 10.-es. De köszönöm azért!!

2020. nov. 24. 00:24
 8/10 anonim ***** válasza:
72%

Charlotte Bronte : Jane Eyre

Emily Bronte : Üvöltő szelek

Jude Morgan : A bánat íze (A bronte nővérek életéről szól)

Ha más kategória is érdekel, akkor romantikus könyveknek ajánlom Catherine Anderson könyveit. Van egy 4 és egy 11 könyvből álló sorozata. Mindet imádtam. Fantasyből A végzet ereklyéi sorozatot és az Éjszaka Háza sorozatot szerettem nagyon, durvább könyvekből pedig Ker Dukey és K. Webster - Csinos játékbabák sorozat. (Eddig első két része van meg magyarul); Dot Hutchison - Pillangók kertje; Leylah Attar - Papírhattyú; B. A. Paris - Zárt ajtók mögött; Rena Olsen - Veled, mindörökké (De az Egy szót se szólj és nagyon jó tőle) Bár ezek között vannak 18as könyvek is, nem a sok szex miatt, hanem a durva történetek miatt.

2020. nov. 24. 10:36
 9/10 anonim válasza:
100%

Margaret Mitchell - Elfújta a szél

Thomas Hardy - Egy tiszta nő

Jane Austen - Emma

Daphne du Maurier - A Manderley-ház asszonya

Hirtelen ennyi, mindet imádom.

2020. nov. 24. 11:25
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a Jodi Picoult: Házirend című könyv is elég jó. Egy Asperger-szindrómás srácról szól, akit azzal vádolnak, hogy megölte a barátnőjét.
2020. nov. 24. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!