Ajánlanátok jó könyveket?
Milyen szépirodalmi könyveket ajánlanátok egy 16 éves lánynak, ami komoly dolog, de mégis tudnám kikapcsolódásként olvasni, és nem mondatonként kéne bogarásznom a burkolt lényeget, mint például a Babits Mihály által fordított Isteni színjátékban, ami egyébkébt nagyon tetszett, csak nem tudtam elég gördülékenyen olvasni.
A válaszokat előre köszönöm!! :)))
Esti Kornél - Kosztolányi Dezső
Novellák, de van köztük kapcsolat, kicsit metafórikusak, de nem nehéz rájönni a dolgok jelentésére. (Pl a vonat megállói = az emberi élet állomásai)
Az átváltozás - Franz Kafka
Konkrétan ez az egyetlen háziolvasmány amit szerettem. (Szeretem a sci-fit meg az alakváltást, s nem úgy olvastam, ahogy az elemzésében kellett volna, hanem mindent szó szerint értve. 😅 )
Őrült sikerem a tébolydában - Karinthy Frigyes
Egy novella, de kár kihagyni.
+ elvileg H. P. Lovecraft írásai is szépirodalomnak tekinthetőek. De nem tudom, szereted-e a kozmikus horrort.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__10410926..
Köszönöm, bár ezeken olyan 5-6 évvel ezelőtt túlestem.:DDDD
Bár nem, a kőszívű az hetedikben volt kötelező. Most vagyok 10.-es. De köszönöm azért!!
Charlotte Bronte : Jane Eyre
Emily Bronte : Üvöltő szelek
Jude Morgan : A bánat íze (A bronte nővérek életéről szól)
Ha más kategória is érdekel, akkor romantikus könyveknek ajánlom Catherine Anderson könyveit. Van egy 4 és egy 11 könyvből álló sorozata. Mindet imádtam. Fantasyből A végzet ereklyéi sorozatot és az Éjszaka Háza sorozatot szerettem nagyon, durvább könyvekből pedig Ker Dukey és K. Webster - Csinos játékbabák sorozat. (Eddig első két része van meg magyarul); Dot Hutchison - Pillangók kertje; Leylah Attar - Papírhattyú; B. A. Paris - Zárt ajtók mögött; Rena Olsen - Veled, mindörökké (De az Egy szót se szólj és nagyon jó tőle) Bár ezek között vannak 18as könyvek is, nem a sok szex miatt, hanem a durva történetek miatt.
Margaret Mitchell - Elfújta a szél
Thomas Hardy - Egy tiszta nő
Jane Austen - Emma
Daphne du Maurier - A Manderley-ház asszonya
Hirtelen ennyi, mindet imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!