Szerintetek valóban lehet káros az olvasás?
Gyerekkorom óta nagyon szeretek olvasni, mindig sokkal jobban lekötöttek a könyvek, mint a filmek vagy a sorozatok. Felnőttként is imádom a jó regényeket, és sokat járok könyvtárba.
A szüleim viszont mostanában elkezdtek csesztetni, hogy szerintük amennyit én olvasok az már túlzás, hiszen sokszor olyan vagyok, mintha nem is ezen a Földön járnék, hanem teljesen beleveszek a könyvek fantáziavilágába. Való igaz, hogy nem foglalkozom túl sokat a világ eseményeivel, nem igazán követem, hogy mit történik pl más országokban, vagy mi a helyzet a magyar politikában, és a híroldalakat sem bújom állandóan, mint ők, max a járvánnyal kapcsolatos infókat futom át.
Ettől viszont még nem gondolnám, hogy a sok olvasás káros lenne, mint ahogy ők állítják. Miért olyan nagy baj, hogy szeretek kiszakadni a rideg valóságból, és nem aggodalmaskodni azon, hogy mi zajlik a világban?
Ti mit gondoltok létezik olyan, hogy "túlzásba vitt olvasás, ami káros a személyiségre?"

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!